Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

K. J.

08. 11. 2023. 13:44 >> 19:52
1

ĐAKOVIĆ O TROVANjU U HRVATSKOJ

U Crnoj Gori nema spornih proizvoda kompanije "Coca - Cola"

U Crnoj Gori nema spornih pića kompanije "Coca- Cola" koja se pune u Austriji, potvrdio je Portalu RTCG direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Nakon što se u Hrvatskoj digla uzbuna zbog teških posljedica koje imaju pacijenti koji su pili "Coca- Colu" ili gaziranu vodu "Romerquelle", kontaktirali smo Đakovića kako bismo provjerili da li kod nas ima pića koja se pune u Austriji, jer su regionalni mediji pisali da su sporni proizvodi stigli iz te zemlje. "Coca- Cola" je potvrdila da privremeno povlači jednu seriju "Coca- Cola Original Taste" od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije "Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate" od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

"Kod nas nema proizvoda koji su iz pogona u Austriji, "Coca- Cola" se kod nas uvozi iz Srbije, konkretno iz Beograda, a ističem da nemamo spornih napitaka iz pogona u Austriji, o kome pišu mediji u Hrvatskoj", kazao nam je Đaković.

U Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem - tri u Zagrebu i jedna u Rijeci. Policija vrši uviđaj i uzima uzorke spornog pića za dalju analizu i istragu. 

Prvi pacijent iz KBC-a Zagreb, nakon što je imao blaže simptome poslije konzumacije gaziranog pića - otpušten je kući. Utvrđeno je da ima blaže endoskopsko oštećenje nepca i gornjeg dijela jednjaka.

Mediji nezvanično saznaju da su dva pacijenata iz Zagreba pila "Coca- Colu". Pacijent u Rijeci pio je gaziranu vodu "Romerquelle".

"Kod drugog pacijenta utvrđeno je da nema oštećenje jednjaka, i on je imao blaže simptome", kazala je gastroenterolog u KBC Zagreb Mirjana Kalauz.

Dodala je kako su obojica primijetila pečenje i bol u ustima i bol te otežano gutanje, a to su simptomi kod "digestije korozivnih sredstava".

Hrvatski ljekari apeluju na građane da u slučaju da popiju zatrovanu tečnost nikako ne piju vodu, soda bikarbonu i slično, već da se jave ljekaru.

Gastroenterolog Rajko Ostojić preporučio je građanima da izbjegavaju sva gazirana pića i da piju običnu vodu.

Kompanija "Coca- Cola HBC Srbija" saopštila je da se voda koja je povezana sa slučajem trovanja u Hrvatskoj ne nalazi u portfoliju te kompanije na srpskom tržištu.

"Coca-Cola" Austrija oglasila se saopštenjem, u kom je naglasila da su sproveli internu istragu i da problem nije u njihovoj proizvodnji.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се