Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ rtcg.me/M.L.B. ]

03. 06. 2023. 10:09 >> 09:11
4

U BIJELOM POLjU

Počelo štampanje 558.741 glasačkih listića

Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Crnoj Gori počelo je danas, u bjelopoljskoj štampariji Merkator. Do kasnih večernjih sati biće odštampano 558.741 listića, a proces prati predstavnik OEBS-a. Na izborima, koji će biti održani 11. juna, učestvovaće 15 lista.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je novinarima da je danas prije početka štampanja održana sjednica DIK-a na kojoj je utvrđeno kako će izgledati glasački listić.

Biračko pravo na parlamentarnim izborima ima 542.468 građana.

“Na ćiriličnom pismu pismu će se štampani 505.384 listića i na dvojezičnom 37.084 listića. Broj rezervnih listića koji se štampaju je 3% od ukupnog broja glasačkih lističa i iznosi 16.273”, kazao je Mugoša.

Ukupan broj glasačkih lističa koji se štampaju i rezervnih je 558.741.

“Očekujemo da štampanje listića bude završeno u kasnim večernjim satima, a sjutra tokom dana će biti distribuirani OIK, dok će se elektronski uređaji za identifikaciju birača distribuirati u ponedjeljak. DIK je sprovela sve zakonske radnje koje je bila dužna i očekujemo da u tehničkom smisli tokom izbornog dana sve protekne kako treba”, kazao je Mugoša.

Na glasačkom listiću prva je lista Bošnjačke stranke, druga Hrvatske građanske inicijative, a treća lista "Pravda za sve".

Lista koalicije Socijalističke narodna partije i Demosa je na četvrtom mjestu, "Narodna koalicija - složno i tačka" na petom, šesta je lista Albanske alijanse, a sedma pokreta Preokret.

Na osmom mjestu na biračkom listiću je Pokret za promjene, na devetom savez „Mi možemo za građansku Crnu Goru“, a na desetom koalicija Zajedno.

Pokret "Evropa sad" je na 11. mjestu, na 12. Socijaldemokratska partija, na 13. koalicija Demokrata i Građanskog pokreta URA.

Na 14. mjestu na glasačkom listiću je koalicija Za budućnost Crne Gore, dok je 15. lista Albanskog foruma.

Biračko pravo na parlamentarnim izborima ima 542.468 građana.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се