Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

Miloš Nikolić

22. 05. 2022. 07:44   >>  09:03

RASPLET U ABA LIGI

Budućnost u Beogradu na sve ili ništa

Po peti put ove sezone košarkaši podgoričke Budućnosti idu na megdan najuspješnijem klubu ABA lige, Partizanu.

"Plavi" predvođeni Aleksandrom Džikićem, danas će 20:30 u Hali Aleksandar Nikolić, poznatijom kao Pionir, u majstorici polufinala ABA lige stati na crtu ekipi Željka Obradovića.

U prvoj polufinalnoj utakmici između Budućnosti i Partizana, "plavi" su pokazali dio svojih mogućnosti u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme su „crno-beli“ rutinski priveli kraju, najviše zahvaljujući Kevinu Panteru i Zeku Ledeju. Rezultat je bio 82:66, a Budućnost je imala obavezu da odbrani domaći teren u narednom meču.

Od prve sekunde meča u Morači se vidjelo da je Aleksandar Džikić „namjestio“ tim i ispravio greške iz prve utakmice. Budućnost ponovo nije imala svoje šutersko veče, ali je uspjela da održava prednost sve do kraja utakmice.

"Plavi" su na poluvremenu imali i svoju najveću prednost od 11 poena. U drugom poluvremenu je Partizan igrao ponovo na pogon Zeka Ledeja i istopio tu prednost. U jednom momentu je ekipa Željka Obradovića čak i povela zahvaljujući poenima Radeta Zagorca i Dalasa Mura, ali poslednja, vrlo hrabra akcija koju je nacrtao Aleksandar Džikić je zasijenila sve u Morači.

Kendrik Peri je sa centra krenuo do ivice reketa i pored Radeta Zagorca bacio loptu „u korner“ Micovu koji je pogodio za pobjedu preko Partizanovog centra Matijasa Lesora.

Micov je ovim pogotkom obezbijedio majstoricu i kako je sam rekao „produžio sebi karijeru“.

Aleksandar Džikić je u svom stilu najavio ovu odlučujuću utakmicu, koristeći se stihovima sa grafita: „Cijela sezona staje u ovih 40 minuta u nedelju veče. Znamo šta nas očekuje, znamo šta treba da se uradi. Ispred naše dvorane stoji grafit: Bez imalo straha, do poslednjeg daha! E tako bih volio da odigramo u nedelju veče, da damo sve od sebe, pa kako bude”.

Njegov kolega, strateg beogradskog Partizana, kazao je da su on i njegov tim odradili detaljnu analizu svega šta se dešavalo u prva dva meča, sa posebnim akcentom na meč u Podgorici, te da će sigurno ući u ovaj meč ući mnogo bolje.

U ovoj utakmici Džikićev tim će biti lišen usluga Vilija Rida, koji će odustvovati do kraja sezone, a najveći teret će biti na Danilu i Zoranu Nikoliću, kao i na Marku Jagodić Kuridži, dok će Partizan najvjerovatnije izaći na parket bez Rodionsa Kuruca i Nemanje Dangubića u sastavu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се