Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izdvajamo

05. 12. 2022. 19:27 >> 19:24

SJUTRA OD 6:30 SATI

Gost Jutarnjeg izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin

U emisiji govorimo o:

- Elektroenergetska situacija u Crnoj Gori. Gost Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

- U rubrici pitajte advokata gošća je Nina Radulović, advokatica. Tema: Zakon o privremenom izdržavanju djece koji je stupio na snagu 1. novembra, a podrazumijeva i Alimentacioni fond.

- Štrajk radnika Telekoma.

- Udruženje Klaster prevoza Crne Gore pregovara sa predstavnicima države oko zaostale nadoknade koju im je država ranije obećala. Od šest obećanih, isplaćene su, kako kažu samo dvije, a na ostale finansijske nadoknade se čeka. Iz Klaster prevoza očekuju odgovor države, u suprotnom najavljuju proteste.

- Nelegalnim objektima u okolini Žabljaka prijeti rušenje, takva je odluka Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Ipak, građani i vlasnici tih objekata boriće se da do toga ne dođe i da se problem riješi na drugačiji način. Za sjutra zakazan protest na Žabljaku.

- Govorimo o saobraćajnoj kulturi u Podgorici. Naime, od kako je u Glavnom gradu postavljena žuta traka za kretanje autobusa i taksi vozila, svakodnevno svjedočimo da se graničnici lome, jer građani nisu navikli na njih. Mnogi nisu upoznati sa pravilima korištenja specijalne trake, zbog čega su zabrinuti za bezbijednost.

- Kalendarski, zima je sve bliže. Skijališta privode kraju pripreme za zimsku sezonu, a jutros provjeravamo kakvo je stanje na Skijalištu Savin kuk.

- Utiske iz Katara prenijeće kolega Marko Jaćimović, iz Sportkse redakcije TVCG.

- Kreiranje i sprovođenje medijske kampanje.

- Srebrna medalja na svjetskom prvenstvu za Plesni savez CG, a najavićemo i kvalifikaciono takmičenje u savremenim plesovima u Podgorici 11. decembra.

- Uživo izvještavamo iz Podgorice i sa Žabljaka.

Urednik i voditelj emisije: Dejan Bijelić
Urednik Jutarnjeg programa: Aleksandar Mirković
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се