Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

15. 09. 2024. 11:37 >> 11:42
1
Čitaj mi:

kvalifikacioni turnir

Jadran najbolji u Dubrovniku, Crna Gora sa dva tima u Ligi šampiona

Vaterpolisti Jadrana pokazali su da imaju kvalitet i zasluženo su izborili plasman u Ligu šampiona - u meču koji je odlučivao o plasmanu u grupnu fazu pobjeda protiv Barselone 14:10 u 4. kolu kvalifikacionog turnira u Dubrovniku. Novljani su se tako pridružili Primorcu koji je osvajanjem titule u domaćem šampionatu osigurao mjesto u elitnom takmičenju.

Znalo se da neće biti lako protiv Barselone - španski tim se držao do polovine meča, da bi Jadran u posljednje dvije dionice pokazao da je mnogo bolji tim i slavio za plasman među 16 najboljih timova Evrope.

U prvoj dionici igralo se gol za gol povela je Baselona 1:0, a vodio je španski tim i 2:1, da bi Novljani u finišu prvog perioda preokrenuli na 3:2, a nakon osam minuta je bilo 3:3.

Jadran je odlično otvorio drugi period, vezao dva gola koja su postigli Lazić i Holod za 5:3. Nije se predavala Barselona, koristila je svoje napade i prilazila na gol zaostatka - 5:4 i 6:5.

Izabranici Vladimira Gojkovića prvi put su stigli i do tri gola prednosti na 40 sekundi do kraja poluvremena, kada je Ivović bio siguan sa pet metara za 8:5. Do kraja druge dionice uspjela je Barselona da smanji na 8:6 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Sredinom trećeg perioda stigao je naš predstavnik do tada maksimalnih plus četiri - 10:6, ubrzo je novim golom Milojevića bilo i 11:6, a nakon pogodtka Holoda iz peterca za 12:6 na 40 sekundi do kraja treće dionice bilo je jasno da će Jadran igrati u Ligi šampiona.

U posljednjem periodu Jadran je bez problema čuvao prednost i na kraju rutinski slavio sa 14:10.

Najefikasniji kod Jadrana bili su Holod, Ivović i Danilo Radović sa po tri gola, dva je postigao Đorđe Lazić.

Turnir u Dubrovniku crnogorski predstavnik završio je sa sve četiti pobjede, protiv Banja Luke, Juga, Dinama iz Bukurešta i danas protiv Barselone.

Od ranije je poznato da će Novljani biti u grupi C Lige šampiona sa Marsejom, Vašašom i Barselonetom.

Crna Gora će imati dva predstavnika u Ligi šampiona - Primorac je osvajanjem titule već izborio plasman, a igraće u grupi D, gdje su Olimpijakos, Savona i pobjednik kvalifiakcionog tunira na kojem učestvuju Sabadelj, Ortiđa, Šabac i Paji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније