Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

08. 09. 2024. 20:32 >> 20:32
Čitaj mi:

DOČEK JUNIORSKE VATERPOLO REPREZENTACIJE

Janović: Crna Gora može da bude ponosna na nas

Kao nekoliko puta u prethodnih deceniju i po, ispred Aerodroma u Tivtu se i večeras skupilo mnogo navijača Crne Gore, članova porodica i prijatelji momaka koji su budućnost crnogorskog vaterpola.

Povod je bio pravi - iako su imale jednu od najmlađih selekcija, mlade "ajkule" su stigle do srebra na Evropskom prvenstvu u Burgasu za igrače do 19 godina.

U timu su zapravo bila samo tri igrača iz generacije 2005 - golmani Krsto Bjelica i Dušan Vuković, kao i Meldin Hadžić. Svi ostali su prije dva mjeseca bili trećeplasirani na Svjetskom prvenstvu u Buenos Airesu za igrače rođene 2006. godine i mlađe.

Time je Crna Gora jedina zemlja koja je osvojila medalje na oba ta takmičenja.

"Ponosan sam na ovaj uspjeh. Naporno smo radili cijelo ljeto, krunisali smo ga i mislim da država može da bude ponosna na nas, jer nam je ovo druga medalja za nekoliko mjeseci", rekao je 17-godišnji Srđan Janović, koji je izabran za MVP-a šampionata.

Sin proslavljenog crnogorskog vaterpoliste Nikole Janovića je priznao da je cilj od početka bila titula.

"Znali smo da imamo kvalitet za finale, išli smo na zlato sve vrijeme. Bili smo svjesni svojih kvaliteta i na kraju smo uspjeli", poručio je kapiten talentovane generacije.

Ljevoruki Danilo Stupar je dao dva gola u finalu, ali to nije bilo dovoljno.

"Loše smo otvorili turnir, sa tri poraza u grupi, ali smo podigli nivo i izbacili velike timove kao što su Holandija, Srbija i Mađarska. Nažalost, nismo završili prvenstvo kako smo htjeli i da uzmemo zlato, a malo nam je falilo. Dosta rivala su bili favoriti u odnosu na nas, ali smo bili pravi tim. Jedinstvo nas je dovelo do ovog uspjeha".

Tim je vodio Miodrag Mirović, kojem je istekao ugovor sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, a prvi pomoćnik mu je bio Nikola Mijanović.

"Cijelo ljeto je bilo prelijepo iskustvo, koje smo krunisali bronzom u Argentini i srebrom u Burgasu. Bilo je intenzivno, ali raduje zbog svih igrača i nas u stručnom štabu da smo uspjeli da obradujemo navijače, naše prijatelje i porodice, kao i cijelu Crnu Goru", poručio je Mijanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније