Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

D.B.

05. 09. 2024. 13:34 >> 13:57
Čitaj mi:

novajlija u podgorici

PVK Budućnost predstavio seniorski tim: Doveli smo dosta dobra imena

PVK Budućnost koji je osnovan 2018.godine , danas je predstavio seniorski tim za ovu sezonu koji debituje u A1 Regionalnoj ligi a igraće domaće prvenstvo i Kup.

Iza kluba stoji Glavni grad Podgorica koji je preuzeo osnivačka prava. Za predsjednika kluba izabran je Rajko Ćupić.

"Upravni odbor je od starta krenuo punom parom. Naš glavni cilj je da se što više djece bavi plivanjem i vaterpolom. Formirali smo seniorsku ekipu sa ciljem da postiže značajne rezultate. U saradnji sa sportskim objektima od septembra imamo i školu plivanja u organizaciji kluba", rekao je Ćupić.

Upravni odbor izabrao je stručni štab na čelu sa Aleksandrom Aleksićem, svojevremeno prvim trenerom Budve i prvim saradnikom Nemanjom Kneževićem koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju predvodio selekciju Kazahstana. 

"Zahvalio bih se glavnom gradu koji je preuzeo klub u trenucima kada nam nisu baš cvjetale ruže. U ovom kratkom vremenu doveli smo dosta dobra imena za naše prilike. Doveli smo Matiju Brguljana, Gorana Grgurovića iz dubrovačkog Juga, Neđa Baštricu, Davida Stevovića, Marka Boškovića, Vladana Vukićevića, Mlađana Janovića, golmana Mihajla Ivanovića iz Zvezde i Igora Uskokovića. Oni će biti okosnica našeg tima, ostali roster biče naša djeca. Što je i poenta priče. Da afirmišemo našu djecu da ne idu iz Podgorice i traže druge klubove. Imamo odlične uslove za rad, imamo ljeti otvoreni i zatvoreni bazen. Raduje nas činjenica da se u školu plivanja upisao veliki broj djece", rekao je trener Aleksić.

 Za senioski tim Budućnost debitovaće Matija Brguljan iz Kotora, inače rođeni brat Darka Brguljana.

"Potpuno sam spreman da dam sebe cijelog u ovoj debitantskoj sezoni. Vrlo brzo sam se dogovorio sa klubom, od strata mi se svidjela ta priča, vjerujem u lijepu budučnost", rekao je Brguljan.

"Ostrvario mi se san, što se u Podgorici napravio PVK Budućnost, kako ne bih morao da idem u drugi grad da stičem iskustvo", kazao je Petar Brnović.

Ambicije kluba su, prije svega, da djeca stiču iskustvo a potom da jednog dana Budućnost bude rame uz rame sa Jadranom i Primorcem. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније