Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

M.Ž.

15. 06. 2024. 14:53 >> 14:52
Čitaj mi:

PRIJATELJSKA MEČ

"Ajkule" nakon peteraca savladale SAD

Peterci su odlučivali u drugoj test utakmici sa selekcijom SAD i pobjeda je pripala crnogorskim vaterpolistima 20-19 (3-4, 3-2, 5-2,3-6, 6-5 peterci). Igralo se u La Hoji, predgrađu San Diega dva dana nakon prvog testa u kojem su uspješniji bili Amerikanci.

Jutrošnji susret protekao je u nekoliko dugih serija uzastopnih pogodaka i smjena u vođstvu. Naš tim je imao 13-11 na tri minuta do kraja, ali se ipak otišlo u peterce koje je obilježio Dejan Lazović s četiri odbrane, posljednja je bila nakon šuta Rajdera Doda.

Tokom meča Popadic je postigao tri pogotka, po dva su dali Korać, Matković, Averka i Mršić, a po jedan Đurđic, Vidović i Vujović.

Prvi gol na utakmici postigao je Vlado Popadić koji je kretnjom bez lopte na desnom krilu isprovocirao ličnu grešku Daubea, a onda odmah dobio loptu i savladao američkog golmana Vajberga. Bilo je to u trećem minutu, a kao i u prvoj test utakmici sa SAD prije dva dana, domaćini su uzvratili serijom pogodaka i poveli 4-1. Dva gola su dali iz peteraca, jedan s igračem više, a jedan je bio šut Bouena sa skoro 10 metara. Do kraja četvrtine stigao je i odgovor Crnogoraca, Mršić je pogodio s lijevog krila u napadu s igračem više, kao i Matković u kontranapadu na 14 sekundi prije kraja uvodnog dijela zanimljivog meča.

Momci Vladimira Gojkovica su drugu cetvrtinu poceli s tri uzastopna pogotka. Đurđic je na isteku napada s pet metara parabolom donio prvo izednačenje, a zatim je Popadić ostao zaboravljen od zonske odbrane na desnom krilu, uposlio ga je Matković i stiglo je konačno naše prvo vođstvo. Potom je i Averka pogodio u napadu s igračem više bilo je 4-6 na tri minuta prije kraja poluvremena. Iyvanredna serija golova, ali i sigurnih odbrana, i Lazovića, koji je krotio prije svega šuteve Bouena, i cijele ekipe

Amerikanci su pogodili nakon skoro 10 minuta pauze. Bio je to snažan i precizan sut Dilana Vudheda sa sedam metara kroz blok, a isti igrač je još jednom pogodio do kraja poluvremena, u napadu s igračem vise, za 6-6.

Na startu treće četvrtine Obert je pogodio s prve stative u napadu s igračem više za vođstvo ekipe selektora Dejana Udovičića. Izjednačio je Matković, takođe u napadu s igračem više, a onda je uspješno šutirao Andrija Korać. Prethodno se sa lijevog krila pomjerio malo u desno, dobio je loptu i nakon nekoliko zamaha visokom dijagonalom pogodio sam ugao američkog gola, za 7-8.

Nakon što su se odbranili s igračem manje crnogorski vaterpolisti su u uspješnoj tranziciji preko Averke ponovo došli do dva gola prednosti. Ubrzo, već u narednom napadu stigli su i do +3 (7-10), Mršić je iskoristio prednost igrača više. Do kraja treće četvrtine po gol, Daubea i Vidovica.

U posljednjoj četvrtini, u kojoj je Đurovic zamijenio Lazovića na golu, ponovo Daube, pa Vujović, obojica u napadima s igračem više. Uslijedila su dva pogotka Hupera, jedan iz peterca. Korać je ponovo pogodio za 13-11. Amerikanci su izjednačili na dva minuta prije kraja, pa je Popadić iskoristio napad s igračem više, a Irving iskoristio i treci peterac za krajnjih 14-14 na 40 sekundi prije kraja.

Treba reći da smo o bili bez povrijeđenih Đura i Vasilija Radovića, Martina Gardaševića, a ni Vladan Spaić nije ulazio u igru. Izostao je i kapiten Petar Tešanović...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније