Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

18. 05. 2024. 09:47 >> 10:23
2
Čitaj mi:

GOSTOVANJE U JUTARNJEM

Predsjednik Primorca: Pasković ostaje trener, želimo da zadržimo okosnicu tima

Predsjednik Vaterpolo kluba Primorac Siniša Kovačević kazao je da će Vjekoslav Paksović i naredne sezone ostati trener tima, te da se uveliko radi na sklapanju ekipe za narednu sezonu.

"Vrlo je radno u klubu, nama tek predstoje obaveze. Vrlo smo aktivni, jer treba sastaviti tim za narednu sezonu. Tek smo na početku pregovora, želimo da zadržimo kostur ekipe. Vico, Brguljan i Brkić sigurno ostaju. Prvi put nakon 14 godina smo u Ligi šampiona, vratili smo se u Regionalu prvu ligu. Takođe, Pasković ostaje trener, jer smatram da je ovih pola godine radio sjajno. Imali smo čudnu sezonu, jer nas je napustio naš Petar Porobić. Cilj nam je bio da se vratimo u Regionalnu ligu, ali eto stigla je titula. Mislim da još nijesmo svjesni šta smo uradili u finalu", kazao je Kovačević gostujući u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" na TVCG.

Preporod Primorca krenuo je sa dolaskom Vjekoslava Paskovića. Prvi čovjek Kotorana osvrnuo se na to kako je došao na ideju da ga angažuje, te kako su tekli pregovori...

"Mnogi me pitaju za to. Na pola sezone Zoran Maslovar je odlučio da se vrati na mjesto koordinatora mlađih kategorija, iako je imao podršku kluba. U tom dijelu je bila pauza, ali teško je dovesti afirmisanog trenera usred sezone. Razmišljao sam, imao sam nekoliko opcija. Ali pao mi je napamet Pasković, kao profil čovjeka koji bi nam odgovarao. U Tivtu smo razgovarali, pitao me u jednom trenutku da li se šalim. Nakon dva, tri obavljena razgovara prihvatio je. Nakn dogovara pitao me da li ima premiju za osvojenu titulu. Vjerovao je od starta", otkrio je Kovačević.

Kotorani su, čini se, mogli više u Evrokupu. Mogao je Primorac sebi da dozvoli i poraz od četiri gola razlike u duelu sa Ortiđom , ali je poražen 18:12, pa je ispao u osmini finala.

"Ostaje nam da analiziramo to ispadanje u Evrokupu. Desio se taj pad u igri, ali sve je to sport. Došlo je do psihološkog pada u ekipi, ali Pasković je donio novu energiju, svi u klubu smo se mobilizovali i stigla na nagrada", kazao je Kovačević.

Učešće u Ligi šampiona zahtjeva zaokruženu finasijsku siutaciju. Kovačević je kazao da to neće biti problem, ali da budžet nije preveliki...

"Opština je najveći sponzor i vlasnik kluba. Postoje sredstva opredijeljena , to je 40 odsto budžeta, odnosno 540 hiljada eura. To nije samo za prvi tim, nego za cijeli klub, imamo pet mlađih kategorija. Budžet Juga je recimo milion i dvjesta hiljada , a imamo iste godišnje troškove", jasan je prvi čovjek Kotorana i dodaje:

"Nemamo namjeru da u Ligi šampiona statiramo, želimo da dovedemo tri igrača. Cilj da budemo među prve dvije ekipe u grupi. Ako ne prođemo, čeka nas Evrokup, a tamo možemo i do završnice.

Kazao je da je veliki problem crnogorskog vaterpola mala baza.

"Ostaje žal što više nema Vala, Kostanjice, Borca, iz kojeg je recimo došao Zoran Gopčević. To je bila velika baza. Zakon o sportu je onemogućio da postoje ti klubovi, sada ostaje pitanje gdje su ta djeca. Imamo samo četiri kluba u zemlji, mora da se poveća baza. U Podgorici se dobro radi, to me raduje, alio mora tu da postoji seniorski klub", kazao je Kovačević.

Poručio je da postoji volja da hrvatski klubovi gostuju u Kotoru. Oni imaju problem sa nazivom bazena "Zoran Džimi Gopčević".

"Primorac je žrtva politike. Zoran Gopčević je legenda svjetskog vaterpola, posotoji velika sportska volja u Hrvatskoj da se to riješi", zaključio je Kovačević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније