Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

VPSCG

08. 04. 2024. 16:16 >> 16:16

mlađe kategorije

Srebrne medalje za Mladost i Jadran na turniru u Dubrovniku

Mladi vaterpolisti Mladosti iz Bijele i hercegnovskog Jadrana osvojili su srebrne medalje na prestižnom međunarodnom turniru za mlađe kategorije „Tomo“, koji je minule sedmice održan u Dubrovniku.

U jakoj konkurenciji na takmičenju, koje je i nezvanično klupsko prvenstvo Evrope za najmlađe vaterpoliste, Mladost, u konkurenciji igrača do 12 godina (U 12) i Jadran u konkurenciji U 14 došli su do finala.

Lijep uspjeh ostvarili su U 12 dječaci podgoričkog Akvatik Verdea, koji su zauzeli četvrto mjesto, dok je U 12 Primorac bio sedmi, a U 14 selekcija kotoskog kluba na kraju deveta.

Mladost je u grupnoj fazi ostvarila spektakularnu pobjedu nad vršnjacima iz italijanskog velikana Pro Reka - čak 9:3, zatim igrala neriješeno sa domaćinom Jugom 8:8.

U osmini finala pobijedila je Šabac 10:7, zatim u novom meču protiv Juga bila sjajna 10:3, da bi u crnogorskom derbiju za finale pobijedila Akvatik Verde 15:9.

U finalu su dječaci iz Bijele zaustavljeni, bolji je bio splitski Jadran 13:3.Akvatik Verde je prije poraza od Mladosti, upisao ubjedljive pobjede nad Ortiđom 11:1 i Medvešćakom 11:2 u grupi, u osmini finala nad Cavtatom 7:1, a u četvrtfinalu nad Barselonetom 12:4. U borbi za treće mjesto poražen je od KPK-a 7:5.

Naši mladi vaterpolisti golgeterski su obilježili U 12 takmičenje. Nemanja Damjanović iz hercegnovskog Jadrana bio je najbolji strijelac sa 32 gola, Dušan Ilić iz Mladosti je bio drugi sa 23, a Blažo Bošković, član Akvatik Verdea, treći sa 22 pogotka. Za najboljeg golmana proglašen je Mijo Lazović iz Akvatik Verdea.

Na U 14 turniru, Jadran iz Herceg Novog je u grupnoj fazi ostvario tri pobjede (Novi Beograd 8:1, Peskara 8:2, Gusar Mlini 20:0) i jedan poraz (Poble Nou 5:6).

U četvrtfinalu su mladi Novljani bili bolji od imenjaka iz Splita 8:6, u polufinalu od zagrebačke Mladosti 12:10, da bi u finalu izgubili od Šapca 12:10 nakon peteraca.Na turniru „Tomo“ u U 12 konkurenciji učestvovalo je 26, a u U 14 čak 40 timova, iz 13 zemalja - Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Gruzije, BIH, Rumunije... sa preko 1.100 dječaka koji su odigrali ukupno 288 utakmica za sedam dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније