Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

13. 02. 2024. 15:07 >> 15:08
4
Čitaj mi:

SP VATERPOLO

Španija je ipak svjetska sila u vaterpolu: Poraz "ajkula" u četvrtfinalu

Crna Gora je poražena u četvrtfinalu svjetskog prvenstva od Španije 15:12

 "Furija" iako smo imali mečeva u kojima smo bili egal sa njima, je pokazala da je ipak sa razlogom među vodećim silama, i da ima sjajan sistem.

U prvoj dionici na otvaranju gotovo jednosmjerna igra u kojoj je "Furija" dominirala, a naši platili ceh lošeg ulaska u meč. Već na pola četvrtine stojalo je na semaforu Španija-Crna Gora 4:0.

Tada kreće bolja igra "ajkula", prije svega u odbrani, a onda su došli i golovi. Uspjeli smo da prepolovimo zaostatak, imali igrača više za 3:4, ali ga nismo iskoristili i Španija postiže još jedan gol u zadnjem minutu prve dionice.

Naši su uspjeli da se vrate u drugoj dionici dođu na svega gol zaostatka, ali već u trećoj demonstracija sile Španije i serija 5:0 kojom je rješen meć.

ČETVRTA ČETVRTINA

8. minut Crna Gora - Španija 12:15

Prazan hod na meču, pobjednik se zna, naši pokušavaju da što više smanje razliku. U tome uspjevaju preko Mršića

4. minut Crna Gora - Španija 11:15

Vasilije Radović pogađa i smanjuje prednost. Lijepo se izdigao i šutirao.

3. minut Crna Gora - Španija 10:15

Peterac za Španiju, odgovornost je preuzeo Sanauža koji je bio precizan.I na drugoj strani peterac za naše nakon prekršaja Kabanjasa. Popadić je bio precizan.

2. minut Crna Gora - Španija 9:14

Španija još ne planira da spusti gard, Perone je baš kao i Granados neumoljiv na ovom meču. Četvrti njegov gol. Idući naš napad dobijamo igrača više, i Averka pogađa nakon dobro odigrane akcije. 

1. minut Crna Gora - Španija 8:13

Španci i četvrti put dolaze do prvi do lopte, ali srećom ovog puta ne daju gol. Na drugoj strani Ukropina konačno pogađa i to je prvi gol u drugom poluvremenu za naš tim. 

TREĆA ČETVRTINA

8. minut Crna Gora - Španija 7:13

Totalni potop našeg tima. Alvaro Granados četvrtim golom povećava prednost na šest golova.

7. minut Crna Gora - Španija 7:12

Novi igrač više za naš tim i novi neiskorišteni napad. Averka je brzopleto šutirao na samom startu napada, ali pravo i po sredini, lak plijen za Loria. Idući napad ponovo je Taulj precizan i to je maksmalnih +5.

6. minut Crna Gora - Španija 7:11

Igrač više za Španiju i Taulj pogađa nakon uigrane akcije. Ponovo Španci imaju +4

5. minut Crna Gora - Španija 7:10

Igrač više za naš tim, koje nismo iskoristili, ali onda ponovo je isključen Bustos. Probao je Matković ali nije bio precizan.

4. minut Crna Gora - Španija 7:10

Ponovo Španci dobijaju igrača više, ali kapiten Tešanović brani i spriječava Španiju da ponovo ode na +4.

3. minut Crna Gora - Španija 7:10

Konano igrač više za naš tim, ali nismo uspjeli da ga iskoristimo. Đuro Radović je probao, ali je blokiran. Tešanović uz pomoć stative brani naš gol.

2. minut Crna Gora - Španija 7:10

Nevjerovatno šta nije svirano kao isključenje za Španiju. Spajić je potopljen ispred gola, ali ni faul nije sviran. Žustre reakcije naše klupe. Granados nakon toga postiže gol.

1. minut Crna Gora - Španija 7:9

Španci osvajaju i treću put loptu. Brguljan dobija isključenje, dobro smo se branili ali Munariz pogađa u zadnjim sekundama. 

DRUGA ČETVRTINA

8. minut Crna Gora - Španija 7:8 GOOOOOOL

Još jedna bomba naših momaka. Mršić se podigao na šut i zakucao loptu u mrežu.

8. minut Crna Gora - Španija 6:8

Primamo gol u posljednjem minutu. Taulj se dobro snašao na poziciji centra.

8. minut Crna Gora - Španija 6:7 GOOOOOOL

Peterac za Crnu Goru. Konačno se oglasio sudija. Vlado Popadić je precizan

6. minut Crna Gora - Španija 5:7

Španci pogađaju stativu, a onda u našem napadu čini se da je Perone trebalo da zavrijedi isključenje, ali se sudije nisu oglašavale. 

5. minut Crna Gora - Španija 5:7

Averka je isključen, a Perone uz dosta sreće pogađa, jer je lopt zakačila Mačića.

4. minut Crna Gora - Španija 5:6 GOOOOOL

Dobra odbrana naših, ali nismo uspjeli da se organizujemo u napadu. Idući napad "Furije" Taulj pogađa prečku. Napad za Crnu Goru i "bomba" Draška Brguljana.

3. minut Crna Gora - Španija 4:6

Isključenje Španaca, naši nisu uspjeli da iskoriste, ali onda u zadnjem sekundu napada Spajić postiže gol.

2. minut Crna Gora - Španija 3:6 GOOOL

Dobra odbrana naših, sjevnula je kontra, Mršić je sjajno uplivao i savladao Loria.

1. minut Crna Gora - Španija 2:6

Ponovo Španci osvajaju loptu na plivanju. Baš kao i u prvoj dionci Španci odmah postižu gol. Sanauža je šutirao sa distance i savladao Tešanovića. U idućem napadu nismo stigli ni šut da uputimo ka golu protivnika.

PRVA ČETVRTINA: 

8. minut Crna Gora - Španija 2:5

Igrač više za naš tim, ali nažalost ne uspjevamo da ga iskoristimo. Presjekli su pas Radovića Španci. Đuro Radović potom zavrijeđuje isključenje i Perone pogađa za 2:5

7. minut Crna Gora - Španija 2:4 GOOOOOL

Novo isključenje za Špance. Dobar napad, ponovo na Averku koji je ovog puta bio precizan. Nakon toga sjajan defanzivan posjed "Ajkula".

6. minut Crna Gora - Španija 1:4

Jedan dobar napad naše ekipe, lopta dolazi do Averke na desnoj strani ali njegov šut završava tik pored stative. U sljedećem napadu je Mačić isključen, ali uspjevamo da se odbranimo, prije svega dobrom intervencijom Tešanovića. 

5. minut Crna Gora - Španija 1:4 GOOOL

Prvi gol za naše momke. Mršić je pogodio iz napada koji nije baš obećavao. Tzv. "žabica" je prevarila Loria i to je prvi gol za ekipu Vladimira Gojkovića. 

4. minut Crna Gora - Španija 0:4

Dobili smo igrača više ali gubimo loptu poslije svega par sekundi i onda mi pravimo isključenje. Perone je neumoljiv.

3. minut Crna Gora - Španija 0:3

Dug napad naše reprezentacije, koji se završio šutem Radovića ali nije naš vaterpolista bio preciizan.  Napad poslije toga Granados baš kao i Perone kod prvog gola ostaje sam i lako savladava Tešanovića. Nakon još jednog našeg neuspješnog napada Španci dobijaju peterac. Granados je precizan.

1. minut Crna Gora - Španija 0:1

Španci prvi dolaze do lopte. Perone kruniše dobru akciju, uplivava u dva metara i pogađa za vođstvo Španije. Aleksa Ukropina je probao da odmah vrati, ali je pogodio prečku.

NAJAVA MEČA:

Tradicija ide u korist naših momaka, ali Španija je u zadnje vrijeme postala gotovo vodeća svjetska vaterpolo sila.

"Furija" je osvojila Evropsko prvenstvo odigrano prije mjesec dana u Zagrebu, a u Dohi brani titulu svjetskog prvaka osvojenu 2022. godine u Budimpešti.

Na oba prvesntva ekipa Vladimira Gojkovića je uspjela da ukrsti snage sa njima i oba puta je opti utisak da su naši momci pružili i više nego dobar otpor.

U Budimpešti pogotovo ostaje žal kada smo baš u četvrtfinalu poraženi sa 7:6 od ekipe Davida Martina.

Na minulom prvenstvu u Hrvatskoj, poraz "ajkula" od 14:12, gdje smo takođe većim djelom meča bili ravnopravni suparnik.

Gojković smatra da za rivala kakva je Španija nije teška priprema meča.

"Nije teško spremati se za njih - jednostvano morate da budete fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača koji budu u protokolu", kazao je on.

Da možemo da igramo sa Španijom smatra i Miroslav Perković.

"Španci su možda i najbolja ekipa trenutno na svijetu u Evropi. Ali, eto, mislim da smo u nekim zadnjim utakmicama pokazali da možemo vrlo dobro da igramo s njima, da ih vrlo dobro poznajemo. Tako da, eto, nadam se da ima snage, volje, želje, sigurno da ima. Daćemo sve od sebe, pa se nadamo da će taj rezultat i doći", kazao je Perković.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније