Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

12. 02. 2024. 13:52 >> 13:53
1

EP VATERPOLO

Perković: Španija najbolja ekipa na svijetu, ali smo pokazali da možemo da igramo dobro sa njima

Crna Gora je trijumfom nad Rumunijom na SP u vaterpolu skinula ogroman teret i pritisak, osiguravši odlazak a Olimpijske igre.

To je uoči utakmice sa Španijom izjavio naš vaterpolista Miroslav Perković.

"Pa da, sigurno je jedan veliki pritisak na sve momke, na stručni štab. Olimpijske igre su bile naš imperativ da se kvalifikujemo, da budemo peti put uzastopno tamo. Mislim stvarno da je jedan veliki uspjeh i da je jedan veliki korak da budemo što bolja ekipa. Ta utakmica sa Rumunijom, iako možda Rumunija ne odaje toliki utisak neke vrhunske ekipe, mislim da su bili jako dobro spremni, da nisu imali šta ni oni da izgube. I oni su htjeli da se kvalifikuju na Olimpijske igre. Teške prve dvije četvrtine, već s trećom, četvrtom četvrtinom počeli smo da prelamamo taj rezultat u našu korist. Na kraju, mislim, eto to iz zadnje četvrtine i neka dosta sigurna pobjeda. Nije bilo lako, ali taj neki teret smo skinuli, taj neki veliki pritisak. Sad bi trebalo da se okrenemo Španiji i da ih dobro pripremimo. Sigurno da ćemo i tu tražimo što bolju igru. I eto, nadamo se najboljem", kazao je on.

Naša reprezentacije je zbog zgusnutog rasporeda gotovo dva mjeseca bez dana odmora, sa dva od tri najveća turnira koji su praktično došli jedan za drugim - evropsko i svjetsko prvenstvo.

"Eto, dva mjeseca je stvarno jedan period koji možda nije dovoljan ni za neke dobre pripreme. Mi smo u ta dva mjeseca odigrali dva takmičenja, pripremali se. Gotovo da smo cijela dva mjeseca bili zajedno, što na pripremama, što na turnirima, da nismo ni dolazili kući, da smo sigurno velika odricanja napravili. Dosta snage, kako fizičke, tako i psihičke, istrošili. Ali, mislim, eto, opet kažem, taj primarni cilj smo ostvarili", kazao je Perković.

Naš vaterpolista smatra Špance za favorite, i jednom od najboljih ekipa na svijetu, ali vjeruje da je naša reprezentacija pokazala da umije da igra sa njima.

"Sigurno da ne bih željela da se zaustavimo na tome. Španci su možda i najbolja ekipa trenutno na svijetu u Evropi. Ali, eto, mislim da smo u nekim zadnjim utakmicama pokazali da možemo vrlo dobro da igramo s njima, da ih vrlo dobro poznajemo. Tako da, eto, nadam se da ima snage, volje, želje, sigurno da ima. Daćemo sve od sebe, pa se nadamo da će taj rezultat i doći", zaključio je Perković.

Meč Crne Gore i Španije igraće se u utorak od 14 časova uz direktan prenos na RTCG-u.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније