Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

05. 02. 2024. 17:38 >> 17:38

KAPITENSKA PARTIJA

Tešanović: Uvijek je lijepo početi turnir pobjedom

Kapiten crnogorskih vaterpolista Petar Tešanović vodio je našu selekciju do trijumfa protiv Sjedinjenih Američkih Država, na startu Svjetskog prvenstva. On je istakao je da izuzetno važno da ekipa pobjedom krene na velikom takmičenju.

"Ajkule" su nakon petaraca savladale SAD 16:15, a naš golman je odbranio pet udaraca sa pet metara.

"Uvijek je teška ta prva utakmica na turniru, jer se treba privići na bazen i na klimu ovjde u Dohi. Vidjelo se da smo sporo ušli u meč, vodili smo tokom cijelog meča, a u finišu uspjeli da se odbranimo od naleta rivala", kazao je Tešanović.

On je dva peterca dobranio u regularnom dijelu, a tri u penal-ruletu.

"Eto, kao i u Zagrebu, bili smo dobri u petercima, uvijek je lijepo početi turnir pobjedom. Ipak, grupa je teška, nijesmo još ništa napravili, idemo meč po meč", kazao je naš golman.

Selektor naše selekcije Vladimir Gojković istakao je da su Ameriknci još jednom potvrdili da su sjajna ekipa, te da je samim tim trijumf veći.

"Kao i što smo očekivali, bio je težak meč, Amerikanci su kvalitetna ekipa sa fenomenalnim napadačkim potencijalom. Mislim da u prve dvije četvrtine nijesmo dobro plivali, jer se navikavamo na novi bazen", kazao je Gojković i dodao:

"Kasnije smo pokazali karakter, kontrolisali utakmicu, a u penal-seriji se vratili, uz jednu izuzetnu ulogu Tešanovića, koji je branio sve što može da se brani. Trijumf je dobar za samopouzdanje, moramo sada dobro da se pripremimo za Srbiju", zaključio je selektor "ajkula".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније