Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В.

09. 10. 2023. 15:00 >> 16:06

ODLAZAK VELIKOG TRENERA

Primorac i Jadran se oprostili od Porobića

Vaterpolo klubovi Primorac i Jadran oprostili su se od našeg legendarnog stručnjaka Petra Porobića koji je danas iznenada preminuo u 67. godini.

Kotorani su podsjetili na Porobićevu veliku karijeru.

"Legendarni crnogorski vaterpolo trener Petar Porobić, preminuo je iznenada u 67. godini. Igrao je u VK Primorac i bio omladinski reprezentativac Jugoslavije. Trenerskim pozivom se bavio od 1982. godine, a bio je na kormilu VK Primorac, VK Bečej, Jadrana iz Herceg Novog i ruskog Šturma. Porobić je predvodio šampionske generacije-Crnu Goru na Evropskom prvenstvu 2008. godine kada su osvojili zlato u Malagi, kao i Srbiju i Crnu Goru 2005. godine, kada su osvojili svjetsko zlato. Vodio je i reprezentacije Njemačke i Kine. Najiskrenije saučešće porodici", objavio je Primorac na Fejsbuku.

Porobić je sa Jadranom igrao finale Lige šampiona.

"Izuzetan strateg, od 1997. slijedi njegovo uspješno poglavlje u Jadranu, kojeg je predvodio do tri titule prvaka bivše zajedničke države, uz dva osvojena Kupa, ali i jedno finale LEN Lige šampiona. U Jadranu je bio trener do 2008. godine. U državnoj selekciji SR Jugoslavije, a potom i Državne zajednice SCG bio je 1999, najprije kao pomoćnik. Nacionalni tim preuzeo je 2004. godine, a godinu kasnije je sa fantastičnom selekcijom koju je predvodio stigao do svjetskog zlata", ističu iz Jadrana.

Nakon obnove nezavisnosti, kako su naveli, preuzeo je našu reprezentaciju, koju je vodio sve do 2011. godine.

"Pored zlata u Malagi, sa Crnom Gorom osvojio je i Svjetsku ligu u Podgorici 2009. godine, uz srebro na istom takmičenju godinu kasnije. Crnu Goru je kao selektor predvodio i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, kada su 'ajkule' stigle do polufinala", dodaju.

Od Porobića se oprostio i Nikola Janović, sa kojim je sarađivao u selekcijama Jugoslavije i Crne Gore, te u Jadranu.

"Dragi moj, Pero. Treneru, selektoru, prijatelju. Hvala ti na svemu što si mi pružio, na svakom savjetu, lekciji, podršci. Veliki uvijek ostaju veliki, jer ih njihova djela čine besmrtnim. Mnogo tužan dan za sve nas", napisao je Janović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније