Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Л.В.

29. 07. 2023. 14:05 >> 14:05

SP VATERPOLO

Španci zadovoljni medaljom, u Srbiji svjesni napretka

Španci i pored toga što nisu odbranili titulu svjetskog prvaka u vatrerpolu, na kraju su zadovoljni trećim mjestom. Bitan je kontinuitet dobrih rezultata.

"Zadovoljni smo turnirom, generalno i ovom pobjedom, Španija se vraća sa ovog turnira sa jednom medaljom i to je najbitnija stvar za nas", kazao je golman "Furije" Eduardo Lorio.

Španija je jutros u borbi za treće mjesto slavila protiv Srbije 9:6.

U taboru Srbije su svjesni napretka u odnosu na prošlu godinu, ali i da je njihov igre i dalje daleko od svjetskog vrha. Vjeruje se u proces.

"Možda je u ovom momentu naš maksimum. Napravili smo veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu kad smo bili peti i deveti, sada smo u borbi za medalju. Na dobrom smo putu treba tako da nastavimo i medalja će doći, u to sam siguran. Ne treba da gubimo nadu, našli smo se među najboljima i ne može ništa tako brzo, potrebno je vrijeme. Ali ono je na našoj strani, radićemo pakleno i vjerujem da će medalja doćui. To je jedan normalna proces koji mora da se prođe, koje su sve ove ekipe prolazile godinama unazad i to je sve put do uspjeha", kazao je Strahinja Rašović, koji je ponio individualno priznanje kao najbolji strijelac turnira.

Sličnog mišljenja je i golman Branilsav Mitrović.

"Očekuje nas jedan veliki rad. Ušli smo u četiri što je dobro, ali tu smo stali. Za korak više treba mnogo mnogo više. Vidjelo se i protiv Grčke i protiv Španije da smo korak dva iza najozbiljnijih ekipa. I za to moramo mnogo više da radimo kako bi uspjeli, na doborm smo putu ali i dalje daleko", kazao je Mitrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније