Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Л.В.

29. 07. 2023. 12:41 >> 14:29

SP VATERPOLO

Udovičić: Sad igramo za sedmo mjesto, ali budućnost pripada SAD i Crnoj Gori

Selektor reprezentacije SAD, Dejan Udovičić kazao je nakon meča sa našom reprezentacijom u borbi za sedmo mjesto, da smatra da će upravo te dvije reprezentacije u budućnosti odlučivati o pobjedničkom postolju.

"Mislim da neki iskorak u ljepoti sporta su napravili i Amerika i Crna Gora. Sada igramo za sedmo mjesto ali sugruan sam da će ove dvije ekipe u budućnosti odlučivati ko će biti na pobjedničkom postolju i kako će se raspoređivati medalje", kazao je srpski stručnjak na klupi "Jenkija".

Pohvalio je rad svog kolege na klupi naše reprezentacije.

"Vlada Gojković radi super posao, imate super talentovanu ekipu, treba da budu ponosni na sebe", kazao je kratko Udovičić, a onda se osvrnuo na suđenje koje je njegova ekipa imala na ovom turniru.

"Što se tiče nas veoma je frustitajuće šta se ovdje dešavalo ovih sedam dana. Prosto je nevjerovatno kakve su neke odluke donesene protiv nas, i mislim da smo zaslužili sigurno da budemo u TOP 4 na ovom turniru. Moramo da guramo dalje, moramo da naučimo da ako smo bolji za dva gola da moramo da budemo bolji za pet golova da bi pobjedili utakmicu. Ako treba da damoo 14 golova da damo 16. To je tako, nažalost", kazao je on.

Udovičić vjeruje u budućnost američkog vaterpola.

"Dobra stvar je da mi imamo supertalentovanu ekipu, veoma mladu. Idemo da osvojimo medalju u Parizu i da 28. i 32. osvojimo zlatne medalje i muškom i u ženskom vaterpolu. To su visoki ciljevi, ali mislim da su realni, vjerujem u ovo što radimo", kazao je on.

Potom se ponovo okrenuo na sudijski kriterijum.

"Ne mogu da se otmem utisku da na kraju stvarno je nevjerovatno šta se izdešavalo protiv nas u tri četiri utakmice. Treba da prođe dosta vremena da se vratim u Los Anđeles da se smirim i analiziram stvari nekim drugim očima. Ja sam u vaterpolu 42 godine, ali ovako nešto nisam doživio", kazao je Udovičić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније