Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В.

22. 07. 2023. 16:29 >> 17:52

POŠTUJE "AJKULE"

Tucak: Ne smijemo da uđemo u ritam Crne Gore

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak kazao je da njegova ekipa ne smije da uđe u ritam Crne Gore, ukoliko želi da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

On je u periodu od 2009. do 2012. vodio Jadran iz Herceg Novog i dobro poznaje naše igrače.

"Poznajem dobro crnogorske igrače i selektora, poznajem i taj sistem i način razmišljanja. Znam da će nam biti teško, jer su Crnogorci vrh svjetskog vaterpola", rekao je Tucak.

Kaže da mu je žao što se ovako rano na turniru srijeće sa našom selekcijom.

"Prva utakmica u nokaut fazi je uvijek najteža. Bilo bi mi draže da smo se sreli negdje kasnije na turniru, recimo u polufinalu.Nismo imali puno vremena za odmor.",istakao je Tucak.

Kazao je da našu selekciju krasi kompaktnost, te da "ajkule" igraju sa puno energije.

"Crna Gora je uvijek među osam najboljih, mada joj u posljednje vrijeme izmiču medalje. U pitanju je kompaktna i dinamična mlada ekipa u kojoj svako zna svoju ulogu i ne smijemo da upadnemo u taj ritam", kazao je Tucak.

Hrvatska je u Fukuoku došla sa velikim ambicijama. Želi da dođe do finala i tako osigura vizu za Olimpijske igre u Parizu.

"Treba nam strogo kontrolisani napad u ovoj utakmici. Nadamo se pobjedi, ovaj meč je samo prvi stepenik ka cilju, plasmanu u finale", zaključio je Tucak.

Meč između Crne Gore i Hrvatske igra se sjutra sa početkom u 10 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније