Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Максим Живаљевић

22. 07. 2023. 10:14 >> 11:15

SJUTRA PROTIV HRVATA

Iz Fukuoke: Predug je put do Pariza

Crnogorskim vaterpolistima u Fukuoki moguća su dva puta, i sve zavisi od ishoda sjutrašnje utakmice sa Hrvatskom.

Pobjeda protiv evropskog prvaka otvara prije svega mogućnost da se opstane u trci za olimpijske vize, da se zaboravi grupa i ide u napad na Grčku, za polufinale, kupi mir za pripreme, za Evropsko prvenstvo od 3.januara u Izraelu, i potom novi Svjetski šampionat, u Dohi, 2-18. februar. Biće, dakle, tri velika takmičenja u istoj godini. Nema ekipnog sporta s takvim kalendarom.

Na Olimpijskim igrama je, za sada, samo Francuska, kao domaćin. Finalisti sa ovog svjetskog prvenstva takođe kupuju karte za Pariz, a četiri reprezentacije će da obezbijede učešće na narednom svjetskom prvenstvu koje će biti posljednji filter za Olimpijske igre. Španija i Italija su to već učinili, kao finalisti Svjetskog kupa.

Sa evropskog prvenstva u Netanji jedna selekcija ide na Olimpijske igre, a četiri tima će se plasirati na šampionat u Dohi. Na kraju kvalifikacionog ciklusa, sa turnira u Kataru četiri tima će da idu na Olimpijske igre.

Poraz od Hrvatske odveo bi Crnu Goru u razigravanje za plasman od devetog do 16. mjesta, treći put na svjetskim prvenstvima. To bi značilo da plasman na SP u Dohi zavisi od učinka na šampionatu kontinenta. Sveo bi našu ekipu na imperativ u Izraelu i kad se nešto mora, postaje vrlo rizično. Navijači crnogorske vaterpolo reprezentacije I četvrtfinale smatraju neuspjehom, a ne neko 10. ili gore mjesto.

Delikatna situacija, naročito nakon što su momci Vladimira Gojkovića prosuli snagu, i mentalnu i fizičku, dozvolivši Srbiji da pobijedi I ode na Japan, a nama ostao najteži mogući zadatak u osmini finala, meč sa Hrvatskom. Treba da prebrode moru iz prethodnog meča, da odigraju hrabro i znalački, da agilnošću, vještinom i pameću nadmaše velikog rivala. Kao što je to bilo u meču za bronzu na EP 2020, u Budimpešti.

Utakmica se igra sjutra (nedjelja) u 10.00h, prenos možete gledati na RTCG2.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније