Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

В.Г.

11. 07. 2023. 22:19 >> 22:19

EVROPSKO PRVENSTVO

Mlade “ajkule” u velikom stilu do četvrtfinala

Naša kadetska (U15) vaterpolo selekcija u velikom stilu završila je grupnu fazu Evropskog prvenstva, koje je se održava u Podgorici - u posljednjem kolu grupe A ubjedljivo je savladala Španiju 10:6 (4:1, 2:2, 3:2, 1:1) i upisala treću pobjedu, obezbijedivši plasman u četvrtfinale.

Prethodno je tim koji vodi Nenada Vukanić bio bolji i od Mađarske 11:8 i Italije 11:9 (2:3, 3:2, 3:2, 3:1) u prvom kolu.

Duel sa Špancima donio je briljantnu igru mladih "ajkula“, koje su od starta krenule furiozno, a velikom rivalu samo u jednom dijelu druge četvrtine dozvolili da se ponada da može da upiše drugi trijumf.

Crna Gora je na kraju prvog perioda vodila 4:1, Španci smanjili na 4:3, nakon čega je uslijedila serija od 5:0 za velikih 9:3 u četvrtom minutu trećeg kvartala.

Više nije bilo neizvjesnosti, plasman među osam najboljih evropskih selekcija mogao je da se proslavi pred velikim brojem navijača, koji su ponovo napunili tribine podgoričkog bazena i dali veliku podršku našim mladićima.

Po dva gola za Crnu Goru postigli su Stefan Kruta i Stefan Vraneš, po jedan Đorđe Koprivica, Luka Savić, Danilo Savović, Marko Milinić, Petar Brnović i Danilo Roganović, a još jedno odlično izdanje na golu imao je Marko Pejović.

Naša selekcija sada ima dva dana odmora od utakmica i vremena za trening, četvrtfinalni mečevi se igraju u petak, a potencijalni rivali su Rumunija, Njemačka i Turska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније