Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Н.Р.

10. 06. 2023. 13:50   >>  15:56

U RUMUNIJI

Pobjeda mladih vaterpolista na startu SP

Odličan početak naše mlade (U 20) vaterpolo reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Bukureštu i Otopeniju (Rumunija).

Crna Gora je u prvom kolu grupe A pobijedila Španiju 10:8 (3:1, 1:3, 3:1, 3:3).

Mlade ajkule su otvorile utakmicu vođstvom 3:0 i potpunom kontrolom, ali su Španci do poluvremena dostigli minus.

Presudna je bila treća četvrtina, koju je obilježio Marko Mršić sa tri vezana gola, pa je naš tim od rezultata 5:5 došao vođstva od 8:5, a prednost je bez većih problema sačuvao do kraja.

"Kao što smo najavili prije početka Svjetskog prvenstva u svaki meč ćemo ulaziti sa ciljem da damo sve od sebe i stignemo do pobjede bez obzira na ime rivala. Tako je bilo protiv Španije, a prevagu na našem tasu donijeli su srce, želja i energija“, naglasio je selektor Crne Gore Petar Radanović, pa nastavio:

„Španija je odlična selekcija, došla je na planetarnu smotru sa ciljem da se bori za medalju i sigurno neće odutati od spomenutog cilja. Uspjeli smo da usporimo rivala, igrali smo odlično u odbrani, iz odbrane crpjeli samopouzdanje za igru u napadu. Euforije nema jer nas očekuju dueli sa Hrvatskom i Italijom. Nećemo mijenjati pristup. Cijenimo i poštujemo Hrvatsku, ali daćemo sve od sebe da stignemo do pobjede“.

Mršić je postigao tri gola, dva je upisao Matija Sladović, po jedan Jovan Vujović, Danilo Stupar, David Stevović, Strahinja Gojković i Neđo Baštrica, koji je proglašen za igrača utakmice.

Na golu je tokom cijelog meča veoma raspoložen bio Ilija Radović.

Crna Gora će sjutra (nedjelja) od 18 i 30 igrati protiv Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније