Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Д.П.

13. 12. 2022. 22:36 >> 11:17

OSMINA FINALA LEN

Nakon dva remija Primorac želi pobjedu nad Turkoanom

Sa ciljem da pobijede Turkoan u trećem pokušaju, nakon dva ovosezonska remija i plasiraju se u četvrtfinale Len kupa, vaterpolisti Primorca stigli su Lil, koji je glavni grad francuskog departmana Sjever. U njemu se nalazi i Turkoan, grad iz kog je naredni istoimeni rival Kotorana. Momci Ranka Perovića trenirali su u bazenu u Lilu na kom će se igrati meč , jer Turkoanov ne ispunjava Lenove standarde.

Prije dvije sedmice naš mladi tim bio je nadomak pobjede u prvom meču nokaut faze u svom bazenu. Ipak, kao i u oktobru u kvalifikacijama za Ligu šampiona izostao je trijumf, iako su Kotorani imali dva gola razlike u završnoj dionici. Oscilacije su nešto što je obiljezilo igru Primorca i u posljednjem derbiju u nacionalnom Kupu, sa Jadranom u Herceg Novom, u kom je sastav Ranka Perovića slavio i osigurao prvo mjesto pred finale u Podgorici.

"Ostavio bih na strani tu prvu utakmicu s Turkoanom, jer to je bio početak sezone. Niti smo mi bili u pravoj formi, niti su oni bili u pravoj formi. Posljednja utakmica u Kotoru pokazala je da je to jedna odlična ekipa, sastavljena od internacionalaca i jedna iskusna ekipa. Ali, eto, mi smo velikom željom i voljom uspjeli da im pariramo i da povedemo. Kraj je, vjerovatno posljedica mladosti, koja se ispolji u tim momentima. U trenucima kada bi trebalo zatvoriti utakmicu uđemo u probleme... Ali šta je tu je, to je prirodan tok stvari. Jednostavno igrači moraju da se podižu iz utakmice u utakmicu, da sazrijevaju, igraju sve bolje i da uče da te utakmice pobjeđuju" kazao je Perović.

Za meč sa četvrtoplasiranim timom francuske lige, osim duže odustnog Damira Crepulje, nedostaje i mladi golman Alen Isljamović zbog bolesti. Reprezentativac, Marko Mršić zadovoljan je atmosferom ali i formom.
"Ovo je period sezone u kom smo ušli u bolju fazu. Podigli smo formu, popravili igru na oba kraja. Jedan period je kočio napad, ali sam smo to doveli na dobar nivo i nadam se da možemo ići na pobjedu" optimističan je Maršić.

Na kotorskom bazenu bilo je 7:7, Primirac je više puta jurio dva razlike, pa ispustio toliku prednost na kraju.
Rival je tim koji sa klupe predvodi takođe Kotoranin, Petar Kovačević, i čiji su članovi dvojica crnogorskih internacionalaca, Matija Brguljan i Dragan Drašković, kao i nekoliko hrvatskih igrača i francuski reprezentativac Mazruki.

"Emocije se probude protiv mog kluba kad igram, ali sada sam na drugoj strani i boriću se protiv njih, da probam da ih pobijedim. Da prođemo u četvrtfinale Len kupa. To bi bio veliki uspjeh, do kog žele oba tima" kazao je mlađi brat Draška i Darka Brguljana, član Turkoana.

Pobjeda bi donijela Primorcu četvrtfinale, u slučaju remija učesnik top 8 faze Eurokupa biće bolji tim u petercima.

Meč Turkoan Primorac, bio je planiran za 20 sati, ali je na zahtjev domaćina pomjeren sat unazad, zbog utakmice polufinala Svjetskog fudbalskog prvenstva između Francuke i Maroka i želje i Francuza i Marokanac da gledaju taj istorijski duel u Kataru

Stoga, naš vicešampion za još jedan sjajni trenutak u posljednih godinu dana tražiće u duelu koji se igra od 18 sati na bazenu Marks Dormoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније