Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

27. 06. 2022. 19:44   >>  19:42

SP BUDIMPEŠTA

Petković: Susret sa Japanom najbolji mogući trening za Špance

Kapiten naše vaterpolo reprezentacije, Marko Petković jedan je od onih koji je upozoravao prije utakmice sa Japanom.

"Poslije se pitaju zašto ne volim da igram protiv Japanaca. Evo primjera zašto. Cijela utakmica je bila na jedan gol, ali inače čak i kada ih dobijate kako smo ih odbijali ranije sa sedam, osam, deset golova razlike potrošite se kao da ste igrali sa najboljima na svijetu", kazao je Petković nakon meča.

On je rekao da je ekipa vjerovala u pobjedu, ali da je bila najneizvjesnija do sada sa Japanom.

"U principu protiv njih nikad nismo imali neki strah da ćemo da izgubimo utakmicu, ali ovo jeste utakmica kroz istoriju s njima koja je bila najneizvjesnija iako smo počeli dobro. Kasnije smo primali golove iz nekih stvari koje na koje smo skrenuli pažnju da ćemo da pazimo. Tu su uspjevali da se vrate u utakmicu".

On smatra da je ovo bio dobar trening pred duel sa Španijom, jer dvije reprezentacije imaju sličnosti kada je stil odbrane u pitanju.

"Mislim da nam je ovo bio najbolji mogući trening pred Špance koji su takođe izuzetno agresivni. I jedan prvi dio odbrane u tranziciji igraju agresivan presing kao Japanci, tako da mislim da je ovo najbolji mogući trening bio. Ostaje nam da se odmorimo od ove utakmice i da što blje se taktički spremimo za Špance" rekao je kapiten našeg vaterpolo tima.

Petković je rekao da je podmlađen sastav ispunio cilj, ali da se na zadovoljavju samim ulaskom u četvrtfinale.

"To nam je bio zacrtani cilj za ovu novu mladu ekipu, ulazak u osam najboljih, ali smo svi ovdje došli sa većom željom od ulaska u osam najboljih", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније