Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

P.R.

03. 05. 2022. 12:27 >> 12:30

AVERKA POJAČAO "AJKULE"

"Daću maksimum u kapici sa crnogorskim grbom"

Crnogorski vaterpolo tim biće jači za Bjelorusa Konstantina Averku, koji je nakon tri godine dobio dozvolu da igra za naš nacionalni tim, saopšteno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

On će biti u konkurenciji za naš tim koji će 21. juna protiv Mađarske otvoriti Svjetsko prvenstvo.

"Procedura je kompletno ispoštovana i ovaj sjajni vaterpolista priključiće se ekipi selektora Vladimira Gojkovića na prvom, narednom okupljanju", saopštili su iz saveza.

Bjelorus, koji je do prošle sezone nastupao za Jadran (stigao 2018. godine), trenutno nosi kapicu španskog Sabadelja (u društvu sa reprezentativcem Dušanom Banićevićem), i osvojio je ove godine Euro kup.
Rođen je 1997. godine, u Jadran je stigao iz Šturma, i igrač je lijeve strane.

"Radi se o izuzetnom igraču, za koga su se interesovale brojne velike reprezentacije. Već tri godine pokušavamo, i od ovog ljeta on će zvanično biti u konkurenciji za naš tim. Itekako će pojačati konkurenciju pred ova dva velika takmičenja koja nas očekuju", poručio je selektor Vladimir Gojković.

Averka je izrazio veliko zadovoljstvo što će biti dio jedne od najboljih reprezentacija svijeta.

"Od 2019. imam želju da igram za crnogorsku reprezentaciju, i to se sada ispunilo. Ono što mogu obećati je da ću dati maksimum u kapici sa crnogorskim grbom", poručio je Averka.

Naše vaterpoliste tokom ljeta očekuju veliki izazovi. Poslije Svjetskog prvenstva u Budimpešti, kratke pauze, nastupaće krajem avgusta na EP u Splitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније