Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

Željko Šoć [ Radio Crne Gore ]

07. 02. 2022. 10:25   >>  10:26

PRVA LIGA

Budvani će prvi put biti kompletni

Vaterpolisti Budve u najjačem sastavu dočekaće u srijedu, 9. februara u 4.kolu Prve lige tim Jadrana (19.00) a dva dana kasnije za bodove će se boriti gradski rivali Kataro i Primorac (19.30).

Početak vaterpolo šampionata Crne Gore protiče u znaku Jadrana koji je jedini maksimalan u dosadašnjem toku. Novljani su dobili sva tri dosadašnja meča a u srijedu veče biće gosti Budvana, koji imaju jedan trijumf i dva poraza. Domaćini najavljuju da će prvi put od početka sezone zaigrati u kompletnom sastavu.

"U prošlom kolu vratili su se Drašković, Korać, Latković i Dragović a u srijedu protiv velikog favorita Jadrana trebalo bi da u sastavu bude i Nikola Ivanović. Dakle, prvi put moći ću da računam na sve snage. Naravno Jadran je apsolutni favorit i ekipa koja u brzoj tranziciji ima najjače oružje. To je protivnik kojem je teško parirati, ali borićemo se i pripremati za treći turnir Regionalne lige u Zagrebu koji će se umjesto 17. februara početi 3. marta", ističe trener vaterpolista Budve Igor Martinović.

Prvi strručnjak lidera na tabeli Jadrana Petar Radanović zadovoljan je učinkom u prva tri kola i pobjedom u derbiju protiv Primorca. Očekuje da će njegova ekipa i bez nekoliko prvotimaca opravdati ulogu favorita u budvanskom susretu.

"Sitnije povrede su gotovo redovna pojava, ali to nas nije omelo da izborimo važnu pobjedu u gostima protiv umornih igrača Primorca. Taj trijumf veoma je važan zbog kasnije serije finalnih mečeva u borbi za titulu državnog prvaka. Predstoji nam duel u Budvi u kojem moramo da opravdamo ulogu favorita. Zbog povrede ramena u tom meču neću moći da računam na Damjana Vujičića a pod znakom pitanja je Matija Sladović, ali ostali su
spremni. Neće nam biti lako, ali očekujem novu pobjedu"poručuje Radanović.

Budva i Jadran igraće u srijedu 9.februara u metropoli crnogorskog turizma od 19 sati, dok će druga utakmica 4.kola izmedju Katara i Primorca na programu biti u petak od 19 sati i 30 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније