Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

29. 09. 2024. 13:21 >> 13:51
Čitaj mi:

Advokat Sinera: Žalba bila nepotrebna, bolje da su mu oduzeli bodove

Pravni zastupnik trenutno najboljeg tenisera svijeta Janika Sinera, Džejmi Singer, kazao je da ga je iznenadila žalba Svjetske antidoping agencije (Wada).

Doping afera Janika Sinera nastavljena je juče, nakon što je WADA saopštila da je tražila od Suda za sportsku arbitražu (Cas) suspenziju prvog reketa svijeta na period između 12 i 24 mjeseca.

"I mi smo bili iznenađeni, da budemo iskreni. Nakon što je Janik bio pozitivan na klostebol u beskonačno maloj količini, Međunarodna agencija za integritet tenisa shvatila je osjetljivost slučaja i obratila se nezavisnom stručnom sudu umjesto da direktno presudi. Nadali smo će iskustvo trojice stručnjaka Komisije za sportsko rješavanje i njihove dobro potkrijepljene i dokumentovane presude uvjerile da je stvar ispravno riješena", kaže Singer za "Gazetu delo Sport".

Advokat nije mogao da zna koliko će proces trajati.

"Postoje tehnički rokovi koji očigledno treba da se poštuju i stoga ne znamo kada ćemo doći do konačnog rješenja. Čekamo da dobijemo sve detalje žalbe Wade (žalbeni podnesak mora biti podnijet do 10. oktobra). CAS će tada definisati sudijsko vijeće i odlučiti o datumu saslušanja. Nadamo se da ćemo moći da se zatvorimo i pripremamo za nekoliko mjeseci", rekao je Singer.

Na pitanje zašto se Wada odlučila na suspenziju, a ne na oduzimanje bodova i novčanih nagrada, Singer je odgovorio:

"Ovaj zahtjev je potpuno razuman. U stvari, niko ne optužuje Janika da je iskoristio klostebol u svojim mečevima. Iz tog razloga bi bilo nepravedno kazniti ga na rang-listi ili u zaradi. Međutim, Wada vjeruje da je on nekako odgovoran za postupke svog tima i iz tog razloga traže da bude kažnjen za ono što oni smatraju nemarom", rekao je Singer.

On je istakao da je žalba bila nepotrebna.

"Svi smo svjesni da Wada ima puno pravo da preduzme ovu akciju, apelovanje je bilo u njenim mogućnostima i znamo koliko je komplikovan posao praćenja dopinga i integriteta svijeta sporta. Rekavši to, smatramo da je žalba bilo zaista nepotrebna“, rekao je Singer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније