Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

08. 09. 2024. 00:18 >> 00:26

SAVLADALA PEGULU

Treći grend slem u karijeri: Sabalenka nova šampionka US opena

Bjeloruskinja Arina Sabalenka je nova šampionka US opena. Do treće gren slem titule, prve koja nije osvojena na Australijan openu, došla je nakon trijumfa nad Amerikankom Džesikom Pegulom 7:5, 7:5.

Meč je trajao 114 minuta.

Sabalenka je tako potvrdila dominaciju na betonu, bila joj je ovo 27. pobjeda u 28 mečeva na grend slemovima na toj podlozi u posljednje dvije godine. Izgubila je samo prošlogodišnje finale u Njujorku od Koko Gof.

Amerikanka je bolje otvorila meč, zadala je prvi udarac brejkom u trećem gemu i povela 2:1. Međutim, onda je Sabalenka uhvatila ritam. Vezala je četiri gema i stigla nadomak vođstva u setovima.

Nije to, međutim, bio kraj uzbuđenjima. Pegula je izjednačila na 5:5, a onda u 11. gemu prokockala brejk loptu.

Međutim, reagovala je Sabalenka šampionski i brejkom u 12. gemu prelomila set

Sabalenka je furiozno odigrala na startu drugog seta i povela 3:0. Ali, nije moglo bez drame, pa je Pegula napravila dva brejka i za tili čas povela 5:3.

Međuti, tu je i stala. Bjeloruskinja je vezala četiri gema, iskoristila drugu set loptu za konačan trijumf i veliko slavlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније