Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

02. 09. 2024. 08:58 >> 08:58

US OPEN

Popirin nije imao snage za još jedno iznenađenje: Tijafo treći put među 8 najboljih

Samo dva dana nakon što je napravio senzaciju i savladao Novaka Đokovića, Aleksej Popirin je poražen od Frenisisa Tijafoa u osmini finala US opena 3:1 (6:4, 7:6, 2:6, 6:3).

Tijafo je uspio treći put za redom da završi među TOP 8 tenisera na US Openu, i prvi je Amerikanac kome je to prošlo za rukom od Endija Rodika.

Prva dva seta sa Popirinom mogla su da imaju i drugi scenario.

Australijanac je bio agresivniji, dolazio je do brejk lopti, izgledalo je da će prvi doći do brejka, dok u devetom gemu Tijafo ne pravi brejk i koristi ga za osvajanje prvog seta.

U drugom setu bolja igra Australijanca, dolazi do brejka i na 5:4 je imao 40:0 na svoj servis.

Tijafo je tada izveo pravo malo čudo, kao u transu je vraćao sve lopte svom protivniku, spasio je tri set lopte, došao do brejk lopte, gdje je Popirin očigledno i psihički izmoren duplom servis greškom omogućuo Amerikancu da vrati brejk.

U trećem setu, kao da se i momak iz Merilenda umorio, djelovalo je kao da skuplja snagu a Popirin to koristi za rutinsko osvajanje seta, i nadom da je uhvatio priključak.

U četvrtom setu, Tijafo ponovo dobija poklon brejk od Australijanca iz duple servis greške, dolazi do 5:3 i servisa za pobjedu, gdje je ponovo viđena drama.

Dvije meč lopte Popirin je spasio, pa je došao do brejk lopte gdje je promašio forhend za povratak i meč.

Treća meč lopta ipak bila je fatalna za Australijanca i Tijafo je prošao dalje.

U četvrtfinalu ga čeka Grigor Dimitrov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније