Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

02. 09. 2024. 08:33 >> 08:33
Čitaj mi:

US OPEN

Repriza finala Olimpijskih igara i ponovo pobjeda Dženg

Osmina finala US opena u ženskoj konkurenciji donijela je reprizu finala Olimpijskih igara iz Pariza i ponovo je Ćinven Dženg slavila protiv Done Vekić 2:1 (7:6, 4:6, 6:2).

Za razliku od finala u Parizu, meč u Njujorku je bio maratonski, sa skoro tri sata trajanja (2:53), a završen je u 2:15 iza ponoći po lokalnom vremenu.

U prvom setu ni jedna teniserka nije dozvolila brejk, a koliko su i Dženg i Vekić bile sigurne na svom servisu govori podatak da su samo dvije brejk lopte ukupno viđene u tom periodu meča, i to oba puta Dženg u šestom gemu.

U taj brejku hrvatska teniserka je ipak popustila, dozvolila je dva mini brejka, od čega jedan duplom servis greškom i Kineskinja je povela sa 1:0.

Drugi set i Vekić pravi brejk u drugom gemu, ali ne uspjeva da ga odbrani na svoj servis.

Sve do desetog gema meč je bio ponovo egal, dok Dona nije napravila dvije brejk/set lopte, pa je obije uspjela da prokocka, ali ne i treću i meč je otišao u treći set.

Umor je ipak učinio svoje, Dženg je bolje djelovala na terenu, napravila je dva brejka i plasirala se među osam najboljih gdje je čeka Arina Sabalenka koja je ranije slavila protiv Elise Mertens.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније