Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

19. 08. 2024. 08:05 >> 08:08

Masters Sinsinati

U ponoć finale Siner-Tiafo

Veliki meč i trijumf Janika Sinera. Najbolji teniser svijeta je u finalu Sinsinatija, teškog mastersa, ubjedljivo posljednjeg kojeg je i Đoković osvojio od svih devet, tek 2018.godine (sve ostale je imao do 2013).

Panata je sinoć u kultnoj DS ponovo bio pun sumnji, ali Italija ima genijalnog igrača! Toliko toga dobrog se juče desilo, a ovo je bila kruna u tri ujutro kad je konačno završen meč koji je trebao da počne u devet, tačno trajanje 3h 06'. Kako je iščupao prvi set nakon 3:5 i slavio 11:9 u masakr taj brejku, i u drugom se vratio ali ga na kraju izgubio 5:7 pogrešnim smečom, u trećem bez brejk lopti, ali on je bio bolji i stalno na 40:40 vršeći pritisak kao na Rubljova, i u taj brejku odluke prelomio riternom za 7:4!

Koliko drame protiv odličnog Zvereva, koji umalo da postane broj dva i blizu je svog vrhunca, ali znatno više vinera Janik, opet je na velikom nivou i srušio ga je nakon četiri poraza zaredom, uključujući 2:3 na prošlom US Openu, ali i US Openu 2021! Strašno bitna pobjeda psihološki, probio je kroz puno jaču stranu kostura, kakvi mečevi i sad u ponoć igra za titulu koja bi ga lansirala pred gren slem! I koliko je teško probiti u Sinsinatiju pokazuje i fakt da je Siner prvi Italijan ikada u finalu ovog turnira! A nakon toga šou i Tiafo-Rune do maločas, Rune uzeo prvi 6:4, drugi izgubio lako, a onda gazio do 5:2 u trećem! Vratio se Tiafo na 5:4, ali na njegov servis Rune ipak imao dvije vezane meč lopte i podlegao atmosferi koju je po običaju Tiafo kreirao!

Stigao ga je i srušio 7:4 u taj brejku. Ništa od novog futurističkog finala Siner-Rune koje je bilo tako blizu, biće zato taj isto željeni okršaj Siner-Tiafo, broj 1 protiv broja 27, i to predviđeno u ponoć nakon ženskog finala Sabalenka-Pegula koje je u 21h (Sabalenka nakon devet meč lopti sinoc izbacila veliku rivalku Švjontek). Valjda počnu na vrijeme, da se Sinsi konacno završi u ovoj noći, a asocijacija je vječno polufinale Beča 2021. kad je Siner vodio 6:3, 5:2 i grabio ka ključnoj tituli da se plasira u top 8 za završni masters u Torinu.

Tada je Tiafo počeo da provocira i podigao publiku, išao na sred tribina da svima baca ruku, napravio karneval od meča i preokrenuo, nezapamćeno. Pune dvije godine je Siner čekao revanš, i sreli su se na istom mjestu jesenas, opet krajem oktobra u Beču, ovaj put u četvrtfinalu, i Siner koji je već bio ušao u šampionsku formu dobio ga je glatko 2:0, potom i osvojio titulu srušivši do tada nepremostivog Medvedeva. Tako da je revans uspio, ali evo noćas se sastaju u najvažnijem meču, u borbi za masters 1000 i to na američkom tlu, u momentu kad je Tiafo opet u svom elementu iščupao neke mečeve nemoguće, a pritom je napravio i onaj ružan gest "too small" prema drugom italijanu Muzetiju.

Biće poseban ambijent, ali Janiku neće nedostajati mirnoće i motiva da sruši ovog "šoumena" nakon maratona sa Rubljovim i Zverevom. Ono što je jasno opet stvara veliku prednost na vrhu liste, oko 2000 bodova više od Đokovića kojem je spasio za sada drugu poziciju od naleta Alkarasa i pogotovo Zvereva pred žrijeb za US Open u četvrtak, a Medvedev koji je trostruki finalista i šampion US Opena biće tek peti nosilac. Ali prvo večerasnji spektakl.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније