Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

08. 08. 2024. 13:11 >> 13:10
2

Nadal se povukao sa US opena

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa US opena, koji počinje krajem mjeseca u Njujorku.

"Odlučio sam da se ove godine ne takmičim na US openu, mjestu na kome sam stekao sjajne uspomene. Nedostajaće mi električne i posebne noći na Ešu, ali mislim da ovoga puta ne bih mogao da pružim 100 odsto", naveo je Nadal na društvenoj mreži X.

Posljednji grend slem turnir u sezoni igra se od 26. avgusta do 8. septembra na terenima Flašing Medouza. Nadal je osvajao četiri titule na US openu, ali je posljednji put igrao u Njujorku 2019. godine, kada je osvojio titulu.

Nadal je igrao na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje je u drugom kolu singla izgubio od Novaka Đokovića, dok je u dublu zajedno sa Karlom Alkarasom stigao do četvrtfinala.

Osvajač 22 grend slem titule, koji je najavio da će ove sezone gotovo sigurno završiti karijeru, igraće na Lejver kupu u septembru u Berlinu.

On je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu zbog povrede i operacije kuka, ali se na teren vratio u januaru, kada se sredinom mjeseca povukao sa Australijan opena zbog povrede.

Na teren se vratio u maju tokom sezone na šljaci, ali je izgubio u prvom kolu Rolan Garosa od Njemca Aleksandra Zvereva.

Nadal je preskočio Vimbldon, kako bi se pripremio na olimpijski turnir, koji se igrao na terenima Rolan Garosa, gdje je osvojio 14 rekordnih trofeja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније