Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

21. 07. 2024. 16:31 >> 16:31
Čitaj mi:

NORDEA OPEN

Nadal nemoćan protiv Boržeša: Portugalac rutinski do turnira u Bastadu

Portugalski teniser Nuno Boržeš osvojio je ATP turnir u Bastadu (Švedska - Nordea open) pobjedivši u finalu jednog od najvećih tenisera svih vremena Rafaela Nadal sa rutinskih 2:0 (6:3, 6:2).

Iako je turnir u Bastadu igran na Nadalovoj omiljenoj površini - šljaci, osvajač 22 grend slema ipak nije ništa mogao protiv 11 godina mlađeg Portugalaca koji je trenutno 51. igrča svijeta na ATP listi.

U prvom setu, nakon što je Boržeš na svom servisu došao do gema, uslijedilo je čak pet vezanih brejkova.

Od toga Nadal je tri puta izgubio, i kada je uspio da za 3:2 vez većih problema napravi brejk Boržešu, već u narednom gubi ubjedljivo na svom servisu sa svega jednom osvojenim poenom.

Boržeš nije dozvolio i treći put da izgubi svoj servis, povećao je procenat prvih servisa i na kraju došao do seta 6:3.

U drugom setu vidjelo se da Nadal ostaje polako bez snage, poslije dosta muke je osvojio prvi gem na svoj servis, nakon što je spašavao brejk loptu.

Sve do petog gema je meč bio egal, ali londa Boržeš pravi dva brejka i na svoj servis sa nulom osvaja gem, set i meč, samom tim i turniru u švedskom gradu.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније