Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

14. 07. 2024. 18:51 >> 18:51
1
Čitaj mi:

NIJE ZADOVOLJAN IGROM, ALI...

Đoković: Ponosan sam kad vratim film šta se sve dešavalo

Kada se povukao sa Rolan Garosa, a dva dana kasnije i operisao meniskus, Novak Đoković je bio otpisan za nastup na Vimbldonu.

Ama baš niko nije vjerovao da srpski as može da se oporavi, ali je 39 dana nakon operacije igrao finale na najprestižnijem teniskom stadionu na svijetu.

Da je bio potpuno zdrav, možda bi i osvojio 25. grend slem titulu, odnosno osmu u Londonu, čime bi izjednačio rekord Rodžera Federera, ali je bio nemoćan protiv Karlosa Alkarasa koji je slavio 6:2, 6:2, 7:6.

Svjestan je i Nole da je bio praktično bez šansi.

"Nivo tenisa koji sam igrao nije bio dobar, a Karlos je stvarno igrao veoma dobro i kompletan je igrač, sve je pokazao. Pokušao sam sve, spriječio tri meč lopte, ali nije bilo suđeno. Potpuno zaslužena pobjeda i velike čestitke. Čestitam njegovom timu, njegovoj porodici, sjajan posao radite... Djeluje kao šou jednog čovjeka, ali je jasno da je ovo djelo ekipe i svi su zaslužni. Ima samo 21 godinu i samo treba da nastavi ovako", istakao je najbolji teniser svih vremena.

Nole je šesti put zaredom igrao finale Vimbldona, ali je nakon četiri titule izgubio dva puta zaredom od Alkarasa.

"Ponosan sam, moram da budem. Očigledno je da sam trenutno malo razočaran pošto pričamo 10 minuta poslije meča, ali kada vratim film šta se desilo posljednjih četiri-pet sedmica i šta sam sve prošao moram da budem zadovoljan, jer mi je uvijek bio dječački san da igram na Centralnom terenu Vimbldona".

Na konstataciju voditelja da je bio velikodušan u pohvalama za Karlosov tim, a da želi i svoj da pohvali, odgovorio je odmah:

"Ženi poručujem da je volim i hvala joj što je ovdje. Mojoj divnoj djeci poručujem da sam zahvalan što mi svakog dana donose osmjeh na lice. Uvijek plačem kada ih vidim na ovoj ceremoniji, prelijepo je što ih imam i zahvalan sam što sam otac ovih anđela jer i oni vole tenis i vole ga sve više i više. Ne znam da li imam nerava da nastavim kao trener i treniram svog sina, ali ako ti budeš želio ja sam tu za tebe. Dosta priče, hvala mom timu, trenerima, fizioterapeutu i menadžerima i hvala vam što ste sa mnom i kroz dobra i kroz loša vremena. Samo vi znate kroz šta smo prošli. Volim vas sve i hvala vam što ste u mom uglu", zaključio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније