Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 07. 2024. 17:37 >> 17:38
2
Čitaj mi:

137. VIMBLDON

Centralni teren ima novog kralja - Alkaras opet srušio Đokovića

Odavno na Vimbldonu finalisti nisu imali gotovo podjednake šanse za osvajanje titule kao danas, jer je Karlos Alkaras tek malo bio favorizovan po bukmejkerima i stručnjacima.

Ali nije bilo nikakvih dilema, jer je 21-godišnji Španac dominirao i savladao sedmostrukog šampiona Novaka Đokovića 6:2, 6:2, 7:6 (7:4).

Karlitos je imao šansu da upiše najubjedljiviju pobjedu u vimbldonskim finalima u posljednje četiri deceniju, ili da makar izjednači broj izgubljenih gemova Rodžera Federera iz 2017. godine, kada je nemoćan bio Marin Čilić - 6:3, 6:1, 6:4.

Naime, vodio je 5:4 u 3. setu i imao tri vezane meč-lopte, ali je odjednom stao i "produžio" meč. Uskoro je, ipak, bio kraj...

Prvi gem je najavio šta će se dešavati na Centralnom terenu. Alkaras je dobio na podbacivanju novčića i izabrao da prima servis, a nakon 20 poena, 14 minuta i pet brejk šansi je poveo 1:0.

Novi brejk je uzeo za 4:1 i rutinski dobio prvi set, a tako je nastavio i drugi dio igre, odmah uzeo brejk, pa onda još jedan za 5:2...

Pred Novakom je bila nemoguća misija, da deveti put u karijeri poslije 0:2 dođe do pobjede, a drugi u finalima nakon što je to uradio na Rolan Garosu 2021. protiv Stefanosa Cicipasa.

Zanimljivo, prije tri godine je u Parizu na takav način savladao i Lorenca Muzetija u osmini finala, kojeg je prije dva dana porazio u polufinalu.

Do prvog vođstva 37-godišnji Beograđanin je stigao na startu 3. seta, potom u 3. gemu spasao četiri brejk lopte, a pri vođstvu 3:2 propustio šansu za 4:2.

Na 4:4 je, međutim, Karlitos stigao do tri vezane brejk lopte, iskoristio drugu, a onda je potpuno stao na ciljnoj ravnini.

Vodio je 40:0, imao tri vezane meč-lopte, ali je prvo napravio dvostruku servis grešku, pa još četiri neiznuđene i produžio život rivalu.

Srpski as je preokrenuo na 6:5 i obezbijedio makar taj-brejk, ali je u njemu 16 godina mlađi rival bio sigurniji, više rizikovao i stigao do zaslužene nagrade...

Alkaras je tako postao tek četvrti teniser u open eri koji je kao 21-godišnjak imao četiri grend slem titule, nakon Bjerna Borga, Matsa Vilandera i Borisa Bekera.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније