Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

14. 07. 2024. 08:48 >> 08:47
2

FINALE VIMBLDONA

Đoković želi revanš za prošlogodišnji poraz, Alkaras sanja odbranu trona

Srpski teniser Novak Đoković igraće danas u finalu Vimbldona protiv aktuelnog šampiona Karlosa Alkarasa za osmu titulu na tom londonskom grend slem turniru. Na drugoj strani, Španac juri četvrti trofej na najvećim turnirima.

Đoković je u 10. finalu na Vimbldonu manje od mjesec otkako je podvrgnut operaciji pokidanog meniskusa u desnom koljenu.

On je u London došao osam dana prije početka turnira i rekao da ne zna kako će igrati.

Drugi teniser svijeta pokušaće da izjednači rekord Švajcarca Rodžera Federera i ujedno uveća sopstveni rekord po broju grend slem titula na 25.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala, kada je slavio Španac poslije pet setova 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4, u meču koji je trajao četiri sata i 42 minuta.

"U pitanju je istorija. Naravno, to je velika motivacija, ali istovremeno i veliki pritisak i velika očekivanja. Svaki put kada izađem na teren, čak iako imam 37 godina i takmičim se protiv 21-godišnjaka, i dalje od sebe očekujem da pobijedim u većini mečeva. I ljudi od mene očekuju da pobijedim u 99 odsto mečeva koje igram", rekao je Đoković.

Ako osvoji titulu, Đoković će postati najstariji šampion tog čuvenog turnira. On će igrati u 37. grend slem finalu.

Srpski teniser je na Rolan Garosu povrijedio koljeno, a Alkaras je tada rekao da se Đoković poslije povreda uvek vraća jači i da se vraća brzo.

Španac je uoči Vimbldona nazvao Đokovića "natčovjekom" jer je uspio da se vrati na teren.

"Znam kakav je osjećaj igrati protiv Đokovića. Znam šta ću morati da uradim. Siguran sam i da on zna šta mora da uradi da bi me pobijedio", rekao je treći teniser svijeta.

On ima maksimalan učinak u grend slem finalima. Slavio je prošle godine na Vimbldonu, prošlog mjeseca na Rolan Garosu i u finalu US opena 2022.

Alkaras i Đoković su do sada igrali pet puta, a srpski teniser ima pobjedu više u međusobnim duelima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније