Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

09. 07. 2024. 16:46 >> 17:16
Čitaj mi:

VIMBLDON

Dona Vekić preko novozelandske senzacije do uspjeha karijere

Prva polufinalistkinja 137. Vimbldona je 29-godišnja Osječanka Dona Vekić. Hrvatska teniserka je izgubila prvi set, ali je smogla snage da preokrene, slavi 5:7, 6:4, 6:1 i zaustavi sjajan niz Lulu Sun, koja je krenula iz kvalifikacija i postala prav Novozelanđanka u četvrtfinalu.

Sun, kćerka Hrvata i Kineskinje koja je rođena na Novom Zelandu a odrastala u Švajcarskoj, sačuvala je četiri brejk šanse u 1. setu, a brejkom u 11. gemu stekla ključnu razliku.

Vekićeva je prvi brejk uzela tek u 8. gemu 2. seta, ali nije iskoristila svoj servis za vođstvo.

Djevojka koja je u London stigla kao 123. na WTA listi je spasila set-loptu, a potom uzela brejk za 5:4.

Tada se hrvatska teniserka probudila i počela da igra sjajan tenis. Novim brejkom je izjednačila u setovima, potom uzela prvi 13 poena u odlučujućem dijelu igre, pa je sve bilo brzo gotovo.

Ovo je Doni najveći uspjeh u karijeri, jer je do četvrtfinala stigla i na US openu 2019. godine, kada je izgubila od Belinde Benčić.

Konačno, uzgred, ima pozitivan odnos pobjeda i poraza na grend slemovima, jer je sada na skoru 45:42.

A sve je moglo da bude mnogo tužnije, jer je zbog serije povreda razmišljala da završi karijeru. Na pitanje koliko joj znači što je sada u polufinalu nakon svih tih problema, bila je iskrena:

"Imam gore punu ložu ljudi, da nije njih ja ne bih bila ovdje", rekla je Dona i umalo je briznula u plač. 

Protivnica u polufinalu biće joj pobjednica meča Jasmine Paolini - Ema Navaro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније