Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

07. 07. 2024. 21:20 >> 21:20

VIMBLDON

Radukanu ispala, Lulu Sun šokirala Britaniju i ispisala istoriju

Posljednja britanska nada na Vimbldonu je ugašena, i to u obračunu sa djevojkom koja do prije sedam dana nije imala nijednu pobjedu na grend slem turnirima - Lulu Sun, 123. igračica na WTA listi, šokirala je Emu Radukanu u osmini finala i slavila 6:2, 5:7, 6:2.

Djevojka kojoj je otac Hrvat (rođena sa prezimenom Radovčić), a majka Kineskinja, do sada je na najvećim turnirima nastupila samo na Australijan openu, gdje je u januaru prošla tri kola kvalifikacija i potom ispala od Elizabete Koćareto.

Zanimljivo, tada je nastupala pod zastavom Švajcarske, u koju je preselila kao petogodišnjakinja, a od aprila igra za Novi Zeland, zemlju u kojoj je rođena.

I ispisala je istoriju, jer je prva igračica iz te zemlje koja je stigla do četvrtfinala Vimbldona. Do sada je među 16 najboljih stigla samo Maorka, Dejm Ruija Morison, davne 1959. godine.

Sun će u četvrtfinalu igrati sa djevojkom iz zemlje svog oca, Hrvaticom Donom Vekić, koja je na meču više puta prekidanom zbog kiše savladala Paulu Badosu 6:2, 1:6, 6:4.

Među osam najboljih je i omalena Italijanka Jasmine Paolini, kojoj je Medison Kiz predala meč pri rezultatu 5:5 u 3. setu zbog povrede butnog mišića.

Amerikanka je vodila 5:2 u odlučujućem dijelu igre, dva puta servirala za pobjedu, ali je bilo očito da ne može da se osloni na lijevu nogu, pa je u suzama predala meč...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније