Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

D.B.

04. 07. 2024. 08:49 >> 08:59

vimbldon

Đoković igra sa potpunim "anonimusom"

Srpski teniser Novak Đoković meč drugog kola Vimbldona igra protiv Britanca Džejkoba Firnlija od 14.30.

Đoković i Firnli otvaraju današnji dan na Centralnom terenu, a imajući u vidu da on ima krov, meč će početi bez obzira da li u Londonu pada kiša.

Đoković ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv Britanca o kojem srpski teniser ne zna ništa, pa čak ni kako izgleda.

“Moram da uradim domaći, nisam ga gledao. Dobio je vajld kartu, ali ću analizirati i vidjeću sa kim imam posla. Britanac je, ne volim da igram protiv Britanaca na Vimbldonu, ali mi je bitno da ostanem u ritmu, da ostanem u njemu i to mi je primarno”, priznao je Đoković.

Trijumf Firnlija nad kvalifikantom Alehandrom Kanjasom u prvom kolu bukirao mu je mjesto na Centralnom terenu Vimbldona i to protiv najboljeg svih vremena.

Priznaje i sam Firni da ni u najluđim snovima nije mogao da zamisli sve što trenutno proživljava.

“Sve je potpuno nadrealno. Nisam očekivao ovakav rasplet. Bio sam na pragu eliminacije u prvom kolu u Notingemu a sada treba da igram protiv Đokovića. Za jedan mjesec sve se promijenilo u mom životu. I mene je iznenadilo da sam dobio sve te mečeve. Ne mogu da opišem kako se osjećam. Dok sam igrao lagao bih ako kažem da nisam gledao rezultat na Centralnom terenu gdje je bio Đoković. Sve vrijeme sam to imao u glavi, svjestan da se može dogoditi da igram protiv njega. Znam koliko je to zastrašujuće, ali to će za mene biti veoma emotivno. Biće to najbolji meč u mojoj dosadašnjoj karijeri. Dijeliti teren sa takvim teniserom biće nešto specijalno”, poručio je 277. igrač svijeta. 

Đoković se dotakao i povrede koljena.

“Nisam imao bol koju sam imao na Rolan Garosu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri”.

Inače, Đoković ima šanse da ove godine izjednači rekord Rodžera Federera u broju titula u teniskoj katedrali. Federer ima osam, Đoković jednu manje.

Poslije tog duela na istom mjestu će odmjeriti snage Iga Švjontek i Petra Martić, a potom će Endi Marej u paru sa bratom Džejmijem možda i posljednji put zaigrati pred vimbldonskom publikom.Rivali će biti Hidžikata i Pirs.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније