Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

19. 06. 2024. 08:23 >> 08:22

Švjontek ne očekuje probleme zbog promjene podloge na OI

Prva teniserka svijeta Iga Švjontek rekla je danas da ne očekuje probleme kada se tokom sezone na travi vrati na šljaku na olimpijskom turniru u Parizu.

Olimpijski teniski turnir igra se od 27. jula na terenima Rolan Garosa, na šljaci, dvije nedjelje poslije finala Vimbldona, čuvenog grend slem turnira na travi.

Teniseri sada sa šljake prelaze na travu i spremaju se za Vimbldon, a zatim moraju ponovo na šljaku kako bi se pripremili za Olimpijske igre, a poslije toga se vraćaju na tvrdu podlogu jer US open počinje 26. avgusta.

"Mislim da bi veći izazov bio da smo prvo na travi, da je šljaka u sredini, a onda da se ponovo vraćamo na travu. Za mene neće biti problem da se vratim na šljaku", rekla je Švjontek poljskim medijima, prenio je Eurosport.

Švjontek je u posljednje tri godine osvajala titulu na Rolan Garosu.

"Kada se vratim na šljaku poslije cijele godine, dva dana su dovoljna i osjećam se sjajno na šljaci. Ove godine sam već igrala u Bili Džin King kupu na tvrdoj podlozi, a poslije toga sam otišla pravo u Štutgart i odigrala veoma dobar turnir, pa mi drugi put odlazak na šljaku neće predstavljati problem", dodala je poljska teniserka.

Ona se povukla sa ovonedjeljnog turnira u Berlinu zbog premora poslije devet napornih nedjelja na šljaci.

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka, Uns Džabir iz Tunisa i Britanka Ema Radukanu neće igrati na Olimpijskim igrama zbog, kako su navele, rasporeda i brige o zdravlju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније