Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N. / L.V.

09. 06. 2024. 19:31 >> 19:36
1
Čitaj mi:

FINALE

Alkaras u duhu španskih teniskih konkvistadora: Prvi Rolan Garos

Karlos Alkaras je osvajač Rolan Garosa nakon što je u finalu poslije velike, maratonske borbe slavio protiv Aleksandra Zvereva 3:2 (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2).

Titula koju je čekala cijela Španija kako bi se nastavila dominacije te zemlje na drugom kalendarskom gren slemu, a prvi Alkarasov Rolan Garos je ukupnop 20-i za Španiju u open eri.

Od kad se pojavio na teniskoj sceni, za momka iz El Palmara se očekivalo da će u duhu svog prethodnika Rafaela Nadala osvojiti Pariz.

Titule su došle prvo na US Openu, pa na Vilbdonu, ali ove godine konačno stigla je i ova iz Pariza.

Sjajan tenis su pružila dva tenisera, uz nevjerovatne preokrete, igre nerava, živaca, i na kraju prvi RG ide u vitrinu Španca.

Imaće za čime Zverev da žali. Imao je svoje prillike, magično se vratio u trećem setu nakon što je gubio 5:2, uspio je da preokrene i osvoji taj set, ali kasnije je pravio i dosta grešaka, ulazio u raspravu sa sudijama i na kraju ipak nije imao dovoljno strpljenja, prije svega da preokrene meč. 

LIVE BLOG

19:33

KRAJ ALKARAS JE ŠAMPION

Опширније

19:15

Alkaras uz dosta muke do gema 2:4

Dobio je Karlos Alkaras na svoj servis uz dosta muke i poslije skoro deset minuta. 

Опширније

19:04

Zverev poslije velike borbe i preokreta do gema 2:3

Meč je ušao u peti sat, a Njemac je uspio prije svega da pobjedi samog sebe i nakon dosta muke ovoji gem na svoj servis.

Опширније

18:52

SPEKTAKL U PARIZU 1:3

Odličan odgovor Njemca na servis Alkarasa. Tri brejk lopte je imao i kod druge j izgledalo da je uspio da napravi ribrejk. Međutim sudijskom odlukom prepravljen je poen za Njemca i Alkaras je imao smanji prvo na 40:30, a onda i na 40:40.Uslijedio je pravi spektakl u Parizu. Zverev je iz voleja pet lopti poslao Špancu, a ovaj mu je sve vratio. Došao je do četvrtre brejk lopte, alije potom poslao loptu u aut. I nakon toga Alkaras osvaja gem i potvrđuje brejk.

Опширније

18:49

BREJK ALKARAS 1:2

Dolazi Španac prvi do brejka u petom setu. Doduše "kumovao" je tome i Zverev sa tri velike greške. Dvije čiste lopte je poslao, jednu u aut, jednu u mrežu. Osjetio je dobro Alkaras kontra ritam svog protivnika i došao do brejka.

Опширније

18:44

Alkaras uzvraća 1:1

I Alkaras je siguran na svoj servis, iako su oba tenisera pravila dosta grešaka.

Опширније

18:38

Zverev dolazi do prvog gema u petom setu 1:0

Osvaja Njemac, uz dosta muke prvi gem na svoj servis u petom setu. 

Опширније

18:29

SET ALKATAS 2:2

Maratonski gem, izgledalo je da ćemo vidjeti novi brejk u četvrtom setu. Tri puta je imao priliku za to, ali Španac je sve uspio da odbrani i vrati i na kraju osovji set u velikom maniru. Deseti put u istoriji open air Rolan Garosa igraće se peti set

Опширније

18:19

NOVI BREJ ALKARASA 1:5

Prije početka gema, zatražio je  Alkaras medicinski tajmaut. Na 30:30 Španac je odigrao maestralan poen i došao do brejk lopte. Zverev se spasio, pa došao i sam do prilike da osvoji gem, ali Alkaras iz drugog puta dolazi do brejka. 

Опширније

18:16

BREJK ZVEREV 1:4

Nevjerovatno, baš kad je izgledalo da Alkaras ide ka potvrdi drugog brejka, Zverev je odigrao sjajan gem i smanjio na 1:4. Njemac je vratio jedan brejk.

Опширније

18:09

NOVI BREJK Alkraras 4:0

Kakva energija, kakav tenis, kakav odgovor Španca. Vodi sa 4:0 u četvrtom setu, dva brejka i nema sumnje da idemo ka petom setu. 

Опширније

18:07

Potvrda brejka 3:0

Sjajna potvrda brejka i nova energija Španca. Ni jedan poen nije prepustio Zverevu.

Опширније

18:00

BREJK ALKARAS 2:0

Alkaras dolazi do dvije vezane brejk lopte. Njemac je imao žućnu raspravu sa sudijom, jer je tvrdio da je jedna lopta bila dobra. Zainatio se Njemac, ali kakav potez je odradio Alkaras u razmjeni udarca. Volej Zvereva, ali Španac je letio po terenu, sve je stizao i paralelom napravio brejk.

Опширније

17:54

Alkarasu prvi gem četvrtog seta 1:0

Nakon deprimirajućeg trećeg seta, Španac je uspio da odradi dobar servis u četvrtom setu i povede sa 1:0.

Опширније

17:42

SET ZVEREV 7:5

Nije se dao Alkaras. Poveo je Zverev sa 30:0, ali je španac dubokim loptama sa linije sjajno "provocirao" Njemca i tjerao ga na grešku. Taktika je davala rezultate, pa je Španac došao do brejk lopte. Međutim Zverev se ponovo vratio i u drugoj set lopti uspio je da povede sa 2:1.

Опширније

17:38

BREJK ZVEREV 6:5

Zverev je u sjajnom ritmu ušao u ovom gemu i došao do dvije brejk lopte i iskoristio prvu. Kakav povratak Njemca koji je gubio u ovom setu 5:2

Опширније

17:35

Ekspresna potvrda brejka 5:5

Zverev je ponovo odigrao sjajan gem na svoj servis i sa nule potvrdio brejk

Опширније

17:30

BREJK ZVEREVA 4:5

Poveo je Zverev 30:0 na servis Španca. Alkaras se vratio, ali je potom sa osnovne linije izbacio loptu u aut i donio Zverevu brejk šansu koju Njemac i koristi. 

Опширније

17:28

POEN ZVEREV 3:5

Nešto duži gem na servis Zvereva, ali očigledno da su propuštene tri brejk prilike ostavile traga na Njemca. Ipak asom osvaja gem.

Опширније

17:18

ALKARAS POTVRDIO BREJK 2:5

Dolazi Zverev do brejk lopte, i prilike da odmah odgovori Alkarasu. Loše je međutim probao sa osnovne linije, ali dobio je i drugu priliku, gdje je Alkaras odigrao sjajno na mreži. Španac je spasio i treću brejk loptu na sjajan način a potom i osvojio gem i tako potvrdio brejk.

Опширније

17:10

BREJK ALKARAS 2:4

Kod prvog poena, prilikom izlaska na mrežu Zverev je proklizao i izgubio poen. Od tada Alkaras je uhvatio ritam i odlično je odigrao do kraja sevisa Njemca i bez izgubljenog poena, napravio je brejk.

Опширније

17:08

2:3

Jedan lijep gem  i lijepa i atraktivna predstava oba tenisera. Izlasci na mrežu, voleji, drop-šotovi. Na kraju Španac dolazi do osvojenog gema.

Опширније

17:03

2:2

Ekspresan odgovor Zvereva. Novi gem bez izgubljenog poena na svom servisu

Опширније

16:58

Konačno jedan laši servis za Španca. Interesantno ne odgovara do sada u meču Alkarasu duža razmjena udaraca. Ali kad se sve svede na manju razmjenu tu profitira.

Опширније

16:55

Zverev siguran na svom servisu. Ponovo dobija sa nule gem, a Alkaras je do sada na meču na pravio čak 29 neiznuđenih grešaka.

Опширније

16:49

Prvi u trećem setu je servirao Alkaras. Nakon početnog poena, Zverev je odradio sjajnu bekend paralelu. Španac popravlja servis, iako je imao  duplu servis grešku, iz drop-šota dolazi do prvog gema u trećem setu.

Опширније

16:47

SET  ZVEREV 6:2

Gotovo savršen gem za Njemca. Moćni, jaki i precizni servisi donijeli su drugi set za Zvereva.

Опширније

16:37

NOVI BREJK ZVEREVA 5:2

Popavio je Alkraras prvi servis u sedmom gemu što je dalo rezultate. Međutim i Zverev je odlgrao odlučno sa linije. Moćni forhendi Njemca doveli su do 40:40. Na pokušaj drop-šota, Alkraras pogađa mrežu i Zverev dolazi do brejk lopte. Španac se spasio prve, ali ne i druge ponovo svojom greškom

Опширније

16:32

Nije se dao Alkaras. Posebno u poenu za 30:15 gdje je u velikoj razmjeni udaraca sve odbranio što mu je Zverev poslao. Na 40:40 jedan od najboljih poena u kojem su oba tenisera pokazala sav svoj talenat i umijeće. Zverev na kraju ipak dolazi do poena. Njemac ubrzo potvrđuje brejk.

 

Опширније

16:23

BREJK ZVEREVA

Alkaras počinje nervozno svoj servis u petom gemu. Prvo je sa čiste pozicije kada je trebalo da finišira Zvereva pogodio mrežu, a onda je i jednu paralelu poslao u aut. Nakon poena iz dobre odbrane, Alkaras pravi novu grešku i daje Njemcu dvije brejk lopte. 

Španac spašava prvu uz pomoć vjetra koji je očigledno zasmetao Zverevu. Međutim Španac pravi novu grešku i poklanja brejk protivniku

Опширније

16:21

Zverev konačno dobija jedan gem bez izgubljenog poena

Опширније

16:20

Pogledajte preciznost Španca. 

Опширније

16:19

Alkaras dobija gem na svoj servis. Iako je Zverev imao dobre odgovore, Španac je sve pogodio i poveo sa 2:1 u drugom setu. 

Опширније

16:14

Zverev je vodio 40:15, Alkaras stigao do izjednačenja, ali je Njemac ipak sačuvao svoj servis i izjednačio na 1:1.

Опширније

16:09

Iako je gubio 40:0, Zverev je došao do tri brejk šanse, ali se Alkaras izvukao odličnim servisima. Španac je iskoristio svoju šestu priliku za gem i poveo 1:0 i u 2. setu. Ovo je bio najduži gem u finalu, trajao je 10 minuta i 18 sekundi.

Опширније

16:00

Pogledajte kako je Alkaras završio prvi set.

Опширније

15:55

Prvi set je gotov poslije 43 minuta, dobio ga je Alkaras 6:3, uz tri brejka i jedan izgubljen gem na svoj servis.

Опширније

15:51

U 8. gemu je viđen najljepši poen u dosadašnjem toku finala, koji je dobio Alkaras za 30:15. Uslijedio je sjajan drajv volej za 40:15, a onda i greška Zvereva za 5:3.

Опширније

15:45

Alkaras je imao dvije vezane brejk šanse, ali se Zverev izvukao i smanjio na 4:3, mada ga je i Španac častio sa nekoliko nekarakterističnih grešaka.

Опширније

15:38

Španac pravi razliku, opet ostavlja Zvereva na jednom poenu u gemu i vodi 4:2.

Опширније

15:34

Novi brejk za Alkarasa, koji je "s nulom" dobio gem na servis Zvereva.

Опширније

15:30

I Alkaras osvaja gem na svoj servis uz izgubljen poen.

Опширније

15:25

Konačno gem bez mnogo muke, Zverev je dobro servirao i uz izgubljen poen preokrenuo na 2:1.

Опширније

15:22

Zverev je odmah vratio brejk - nakon neiznuđene i dvostruke servis greške Alkarasa je promašio zicer iz voleja, potom osvojio poen za 15:40 i iskoristio drugu šansu za 1:1.

Опширније

15:18

Zverev je loše počeo prvi gem, na 0:30 promijenio reket i vezao tri poena, ali je Alkaras ipak došao do brejk lopte. I odmah ju je iskoristio za 1:0.

Опширније

15:11

Meč je počeo, prvi servis ima Zverev.

Опширније

14:53

Опширније

14:31

Опширније

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније