Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N. N.

08. 06. 2024. 17:53 >> 17:55
Čitaj mi:

ROLAN GAROS

Het-trik u Gradu svjetlosti: Monika Seleš, Žastin Enan i Iga Švjontek

Trećom uzastopnom titulom na Rolan Garosu, Iga Švjontek je ispisala nove stranice teniske istorije i najavila da bi mogla da nastavi u istom ritmu u godinama koje su pred njom.

Djevojka koja je posljednjeg dana maja proslavila tek 23. rođendan je het-trikom na "Filip Šatrijeu" upisala ime na listu na kojoj su u open eri još samo Monika Seleš (1990 - 1992) i Žastin Enan (2005 - 2007), kao jedine teniserke koje su od 1968. godine tri puta zaredom bile šampionke u Bulonjskoj šumi.

O kakvom podvigu je riječ govori da to nikada nisu uspjele ni Kris Evert, koja je rekorderka Rolan Garosa sa sedam pehara, ni Štefi Graf, iako je sedam puta podizala "Kup Suzan Lenglan".

Sljedeće sezone sjajna Poljakinja će pokušati da odbrani titulu i postane tek treća igračica koja je četiri puta zaredom podigla pehar u Gradu svjetlosti. To su do sada uspjele samo Žane-Mari Mate (1909 - 1912) i žena po kojoj i pehar i drugi najveći stadion u Bulonjskoj šumi nosi ime - Lenglan (1920 - 1923).

Svakako je da bi trofej Švjontekove bio veći uspjeh od onoga što je učinjeno prije 100 i više godina, kada je konkurencija bila znatno slabija.

A o nadmoći kraljice Pariza najbolje govori činjenica da se protiv Naomi Osake u 2. kolu izvukla poslije 2:5 u 3. setu, a da je na ostalih šest mečeva izgubila samo 20 gemova!

U današnjem finalu je gubila od Jasmine Paolini 2:1, a slavila je 6:2, 6:1.

Uzgred, zadržala je perfektan učinak u finalima grend slemova i u petom pokušaju, jer je osvojila i Rolan Garos 2020. US open 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније