Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

08. 06. 2024. 16:21 >> 20:16
Čitaj mi:

ŽENSKO FINALE

Švjontek je suverena kraljica Pariza: Treća uzastopna titula na Rolan Garosu

Poljska teniserka Iga Švjontek pokazala je još jednom da je suverena vladarka Rolan Garosa nakon što je u finalu bila bolja od Italijanke Jasmin Paoloini 2:0 (6:2, 6:1).

To je ujedno treća uzastopna titula za Poljakinju u Parizu, četvrta ukupno na Rolan Garosu, peti gren slem u karijeri za djevojku koja tek ima 23 godine.

Švjontek je sa tri uzastopne titule stala rame uz rame sa belgijskom igračicom Žastin Enan, kao i sa jugoslovenskom zvijezdom Monikom Seleš kao jedinim teniserkama koje su u oper eri uspjele da naprave takav podvig.

Paolini, koja je nagovjestila na ovogodišnjem Australijan openu, kada je prošla u četvrtu rundu da je forma u usponu, nije tako uspjela da ponovi uspjeh Franćeske Skjavone koja ostaje jedina Italijanka koja je osvojila titulu u Parizu 2010. godine.

Jasmin je imala blagu prednost kada je publika u pitanju, zbog uloge autsajdera u finalu, i svaki poen je ispraćen ovacijama na "Filip Šatrije" terenu.

Interesantno je da je Paolini prva stigla do brejka na meču, već trećem gemu, ali uslijedio je olujni odgovor.

Švjontek vraća brejk u šampionskom maniru bez izgubljenog poena, a onda uspjeva i na svoj servis da veže tri poena i vrati kontrolu nad mečom.

Do kraja seta Paolina nije više osvajala ni jedan gem.

Na prvi servis Paolini u drugom setu imali smo pravi maraton.

Stigla je Iga do dvije brejk lopte, ali je Paolini uz podršku kakvu možda ne bi imala ni u Rimu da je igrala uspjeva da se vrati, pa čak i dođe do prednosti da osvoji gem.

Međutim Švjontek je uspjela da dobije gem, i nekako simbolično prelomi i sam meč.

Paolini je uspjepa da osvoji tek jedan gem u drugom setu, nakon dobre i agresivne igre.

Razlika u kvalitetu je nažalost publike u Parizu bila ipak vidjliva u korist svjetskog broja 1. 

Paolini kao utjeha ostaje finale dublova, gdje će sa sunarodnicom Sarom Erani igrati protiv američko-češke kombinacije Koko Gof-Katarina Siniakova. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније