Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

08. 06. 2024. 11:53 >> 12:04
Čitaj mi:

FINALE ROLAN GAROSA

Švjontek ili Paolini?

Ostala je još samo jedna dilema na ovogodišnjem ženskom dijelu turnira Rolan Garosa, a to je ko će podići pehar u Parizu. Poljakinja Iga Švjontek pokazala je u prethode dvije nedjelje da je u nevjerovatnoj formi, do meča za trofej stigla je dosta lako. Sa druge strane mreže biće mlada Italijanka, Jasmin Paolini, koja će sigurno biti pod pritiskom jer će igarati prvo finale nekog gren slem turnira.

Poljakinja je ovdje osvojila tri titule (2020, 2022 i 2023. godine), četiri puta igrala u polufinalu (druga najmlađa poslije Štefi Graf i četvrta poslije Evert, Graf i Navratilove da pobijedi u svoja prva četiri polufinala), peta je u Open eri koja je u Parizu ostvarila 20 uzastopnih pobjeda (poslije Evert – 29, Seleš – 25, Enan – 24 i Graf – 20) i treća je od ustanovljenja WTA rang liste koja je sa pozicije broj jedan učestvovala u barem tri uzastopna finala na Rolan Garosu (poslije Navratilove sa 4 i Graf sa 3).

Ono što je sigurno, ko god da pobijedi u finalu, Iga će ostati na prvom mjestu WTA liste.

Jasmin Paolini će igrati prvo grend slem finale u karijeri. Prošle godine mlada Italinka takmičenje na Rolan Garosu završila je u 2. kolu. Paolini sigurno nije bila u krugu favorita za osvajanje pehara na drugom grend slemu u sezoni, ali je sjajnim partijama, prije svega protiv Jelene Ribakine, a onda i protiv Mire Andrejeve u polufinalu, došla u situaciju da se bori za trofej.

Početak meča na "Filip Šatrijeu" je od 15 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније