Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

07. 06. 2024. 22:06 >> 22:12
Čitaj mi:

ROLAN GAROS

Zverev prebrodio duhove polufinala i preko Ruda zakazao obračun s Alkarasom

Prije četiri godine u Njujorku, Aleksander Zverev je imao sve u svojim rukama u finalu US opena. Vodio je 2:0 u setovima protiv Dominika Tima, u petom na 5:3 servirao za pobjedu, ali je izgubio, a Austrijanac postao prvi igrač na grend slemovima poslije 16 godina koji je u finalu preokrenuo sa 0:2.

Njemački teniser je od tada pet puta stajao u polufinalima na najvećim turnirima, sada je konačno probio barijeru, jer je izborio finale Rolan Garosa pobjedom nad Kasperom Rudom (2:6, 6:2, 6:4, 6:2).

Norvežanin, koji je u prethodne dvije godine gubio finala na "Filip Šatrijeu" od Rafaela Nadala, odnosno Novaka Đokovića, sjajno je počeo meč i sa dva brejka dobio prvi set.

U nastavku je, međutim, osjetio probleme zbog stomačnog virsa, pa je o svemu odlučivao olimpijski šampion iz Tokija. Sjajnom igrom je zakazao finale sa Karlosom Alkarasom, koji je nakon pet setova izbacio novog broja 1 svjetskog tenisa, Janika Sinera.

Ovo će biti 10. međusobni meč Zvereva i Alkarasa, a Njemac vodi 5:4 u pobjedama.

Na šljaci su se sastali tri puta - Karlitos je slavio u Madridu 2022. i 2023, a Saša je prije dvije godine bio bolji u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније