Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

04. 06. 2024. 17:50 >> 18:24
Čitaj mi:

ROLAN GAROS

Siner dobio Dimitrova i preuzeo prvo mjesto na ATP listi od Đokovića

Italijanski teniser Janik Siner slavio je protiv Grigora Dimitrova 3:0 (6:2, 6:4, 7:6) i tako se plasirao u polufinale Rolan Garosa. Pored toga, italijanski teniser će od narednog ponedjeljka preuzeti od Novaka Đokovića prvo mjesto na ATP listi.

Nakon prvih gemova i servisa dva tenisera i prvom gemu, Siner je krenuo da igra agresivnije i to je dalo rezultata. Dva servisa Dimitrova, Italijan je uspio da ukrade, a onda i da bude siguran na svoj servis i tako bez većih problema uzme prvi set.

Gdje je stao u prvom setu, nastavio je u drugom, sjajni riterni, pogađanje linija što je unijelo dodatnu nervozu u igri Bugarina i odmah je napravio brejk na startu.

Na kapitalu toga ostatak seta je branio svoj servis i tako došao do 2:0, iako je bilo primjetno da je Dimitirov konačno počeo da igra laganije, i prije svega sigurnije na svoj servis.

I onda u trećem setu pravo uživanje za publiku u Parizu. Bespoštedna borba, dva duga prva gema u kojima su oba tenisera sačuvala svoj servis, pa su uslijedili laganiji za oba tenisera, sve do devetog gema kada Siner pravi brejk i dolazi do toga da servira za pobjedu.

Međutim Dimitrov odmah krade servis i vraća brejk i imali smo 5:5.

Ponovo su uslijedila dva maratonska gema, i ponovo oba tenisera su sačuvala svoje servise pa se ušla u taj-brejk.

Tu međutim dolazi ponovo do izražaja nevjerovatna poletnost momka sa Južnog Tirola. Bio je dobar na mreži, pa je pasing šot odradio, pa odličan servis, i na kraju je sa 7:3 slavio u četvrtom duelu od pet koliko ih je imao sa Dimitrovim

Ova pobjeda nosi duplu važnost za Italijana jer će od ponedjeljka preuzeti od Novaka Đokovića prvo mjesto na ATP listi, zbog povlačenja srpskog tenisera nakon povrede meniskusa desnog koljena. Siner će postati 29. broj jedan u istoriji ATP lista. 

U polufinalu Rolan Garosa čeka boljeg iz duela Cicipas-Alkaras.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније