Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

31. 05. 2024. 16:46 >> 17:02

ROLAN GAROS

Siner u osmini finala, Rubljov eliminisan

Drugi teniser svijeta, Janik Siner nije imao mnogo problema protiv Pavela Kotova iz Rusije kojeg je savladao maksimalnim rezultatom 3:0 i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Po setovima je bilo 6:4, 6:4, 6:4.

Gotovo tri identična (u rezultatskom smislu u potpunosti) seta su odigrala dvojica tenisera. Siner je u svakom napravio po brejk, dok je Rus imao tek jednu šansu za to koju nije iskoristio naspram čak 13 protivnika.

Siner je time napravio još jedan korak ka finalu, koje mu garantuje prvo mjesto na ATP listi po završetku Otvorenog prvenstva Francuske.Njegov rival u narednoj rundi će biti bolji iz duela Korentana Mutea i Sebastijana Ofnera.

Ovo je drugi poraz za ruske tenisere u prva dva meča koja su odigrana u Parizu danas u muškoj konkurenciji. Prethodno je Mateo Arnaldi napravio iznenađenje i sa 3:0 eliminisao favorizovanog Andreja Rubljova.

Trenutno 35. teniser svijeta je slavio sa 7:6, 6:2, 6:4 poslije nešto više od dva ipo sata."Osvajanje prvog seta (u taj-brejku) mi je očigledno donijelo samopouzdanjne u meču u kojem nisam bio favorit. On sigurno nije igrao svoj najbolji tenis, ali je i moj taktički plan funkcionisao veoma dobro", rekao je Italijan.

Arnaldi će u osmini finala igrati sa pobjednikom meča Stefanos Cicipas - Džan Džidžen.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније