Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

29. 05. 2024. 20:38 >> 20:38
Čitaj mi:

ROLAN GAROS

Šampionski gen je čudo: Osaka bila nadomak senzacije, ali Iga je preokrenula

Četvorostruka grend slem šampionka Naomi Osaka odigrala je sjajan meč protiv prve teniserke svijeta Ige Sfjontek ali na kraju nije imala snage za senzaciju i na kraju je poražena sa 2:1 u setovina (7:6, 1:6, 7:5)

Nekadašnji protiv sadašnjeg broja jedan, meč koji je mogao da nagovjesti dobar tenis, ali niko nije očekivao da će sada 134. teniserka svijeta uspjeti da ugrozi prvu nositeljku Rolan Garosa.

Osaka koja je 2019. godine bila svjetski broj jedan, koja ima po dvije titule na Grend slemovima (po dva Australijan i US opena), je već u prvom setu nagovjestila da se neće predati lako, a onda je u druga dva seta podsjetila na svoja najbolja izdanja

U prvomm setu već u trećem gemu Osaka gubi servis, ali u osmom uspjeva da vrati poslije velike borbe.

Imala je čak i tada nekoliko brejk prilika ali nije uspjela da ih iskorisi pa je set otišao u taj-brejk gdje je Poljakinja ipak demonsttitala sili i slavila sa 7:1.

Međutim u drugom setu Osaka je odmah krenula agresivno i povela sa 4:0, sa dva brejka koja je eksprenso osvojila.

Sfjontek je tek u petom gemu došla do poena, ali je već na narednom servisu treći put prepustila servis protivnici.

Treći set donio je prave maratonske gemove, u kojima je Osaka na svoj prvi servis spašavala tri brejk lopte, pda bi u drugom došla do novog brejka.

U trećem gemu Japanka je čak pet brejk lopti Poljakinje uspjela da spasi i povede na kraju sa 3:0. Međutim nije se ni Poljakinja predavala, u devetom gemu na seris Osake za pobjedu, zadnjim atomima snage je uspjela da vrati sve udarce i nakon dvije propuštene brejk prilike u trećoj uspje da ukrade servis Japanki. 

Tada kreće i preokret koji je do kraja uz dosta muke, ali i greške protivnice Švjontek uspjela da pretvori u pobjedu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније