Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

D.B.

28. 05. 2024. 09:54 >> 10:34
1
Čitaj mi:

vukić ispao u prvom kolu

Australijski teniser crnogorskih korijena: Uz Miloša Raonića Crna Gora bi imala jaku reprezentaciju

Aleksandar Vukić je australijski teniser, malo ko zna da je cnogorskog porijekla, a u razgovoru za B92.sport osvrnuo se na svoj nastup na Rolan Garosu.

Vukić je trenutno 89. na ATP listi, a u prvom kolu pariskog Grend slema poražen je od Kineza Džidžen Džanga sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

"Razočaran sam, naravno da nisam presrećan posle poraza. Ovo je tenis, ne možete da dobijete svaki meč. Čestitam protivniku, zaslužio je da prođe. Imao sam solidnu sezonu na šljaci, nisam uspio da pobijedim i to je to", rekao je Vukić.

Vukić je tokom susreta sa Džangom morao da traži medicinski tajm-aut.

"U petak se to dogodilo, idem na magnetnu rezonancu, nadam se da nije previše strašno. Osjećam neku vrstu neprijatnosti. Aduktor je u pitanju, imam problem sa lateralnim kretnjama. Razmišljao sam o svim mogućnostima i šta može da se desi na meču. Pozitivno je što sam izdržao četiri seta. Mislio sam da možda neću biti u stanju da igram, nisam mogao da podignem nogu. Smatram da nije toliko strašno da će da utiče na nastup na Vimbldonu. Pričali smo prije meča, mislili smo da je rizik preveliki, nije meč pogoršao situaciju, tako da mislim da će to da bude okej za London i travu."

Vukićev otac je iz Crne Gore, dok je majka iz Bosne i Hercegovine. Brat mu je rođen u Sarajevu, a on u Sidneju.

"Moji roditelji su iz Crne Gore. Rođen sam i odrastao sam u Sidneju. Porodica sa očeve strane je odande, rođak je došao u Pariz da me podrži, bilo je lijepo što je tu. Bio sam blizu."

Vukić razumije naš jezik, ali ga slabije govori.

"Da, da znam. Pričam malo", rekao je na srpskom.

Crna Gora bi imala zaista jaku reprezentaciju da su momci poput njega odlučili da igraju za taj nacionalni tim. Dotakao se i Miloša Raonića koji je takođe poreklom iz Crne Gore.

"Tačno, možete da kažete to i za neke druge. To je na neki način bio san, bila bi dobra reprezentacija. Moj otac zna njegovog ujaka, nema mnogo ljudi u tom dijelu, išli su zajedno u školu ili tako nešto, tako da tako znam Miloša."

Vukić pamti Rolan Garos i po trijumfu kad Karlosom Alkarasom u kvalifikacijama 2020. godine, kada je Španac bio još golobradi mladić.

"Bio je oko 200. mjesta na rang listi, mlad, sa 16-17 godina. Igrali smo u prvom kolu kvalifikacija. Moglo je tad da se vidi da ima tu sirovu snagu, atleticizam, Ferero je bio tada tu. Bilo je mnogo oči koje su gledale, ne mene, već njega. Šalu na stranu, malo sam se opustio u nastavku meča i dobio. Igrao sam i protiv Sinera nekoliko puta. Postoji razlika između njih dvojice, nema mnogo igrača protiv kojih igraš i osjetiš tu veliku razliku u nivou. Obično je blizu i odluči nekoliko poena, ali takvi momci. Osjetiš da je drugačije", zaključio je Vukić.

Vukićev najbolji plasman na listi bilo je 48. mjesto prošle sezone, nije osvojio do sada nijednu titulu, a u karijeri je zaradio malo više od 1,7 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније