Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

16. 03. 2024. 10:21 >> 11:07
Čitaj mi:

INDIJAN VELS

Švjontek i Sakari u finalu: Poljakinja rutinski, Grkinja izbacila Gof

Prva tenserka svijeta Iga Švjontek rutinski se plasirala u finale Indijan Velsa nakon što je u polufinalu dobila Martu Kostjuk 2:0 (6:2, 6:1).

U finalu je čeka grčka teniserka Marija Sakari koja je izbacila domaću takmičarku Koko Gof nakon velike borbe 2:1 (6:5, 6:7, 2:6).

Iako ima tek 22 godine Švjontek već ima 300 pobjeda u karijeri a ovo joj je deveto finale na turnirima WTA 1000 kategoije.

Kostjuk nije pružila dobar otopor, bar ne vrijedan polufinala ni jednu brejk loptu nije napravila, a Poljakinja je ukupno samo deset poena izgubila na svoj servis.

Sa druge strane njega protivnica u finalu Sakari pokazje napredak u igri od kada sarađuje sa trenerom Dejvidom Vitom.

Mogla je Grkinja u dva seta da riješi Gof, jer je vodila sa 5:2 u drugom, imala dva brejka više, a onda na 5:4 propustila čak tri meč lopte. Na kraju je izgubola set, ali je pokala psihičku snagu, pa je u trećem pokazala da je to nije potreslo i lagano dobila isti.

To je njeno četvrto ginale iz WTA 1000 serije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније