Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

L.V.

12. 03. 2024. 10:01 >> 10:54
5
Čitaj mi:

INDIJAN VELS

Senzacija godine: Đoković poražen od 123. igrača svijeta

Srpski teniser Novak Đoković nije danas uspio da se plasira u osminu finala mastersa u Indijan Velsu, pošto je izgubio od 123. igrača svijeta Italijana Luke Nardija poslije tri seta, 4:6, 6:3, 3:6.

Prvi teniser svijeta izgubio je od 20-godišnjeg Nardija poslije dva sata i 22 minuta.

Nardi je oduzeo servis Đokoviću u petom gemu prvog seta, prednost brejka je sačvao do kraja i poveo u meču.

Đoković je uzvratio u narednom setu, poveo je 2:0, Nardi je vratio brejk u trećem gemu, ali je srpski teniser novim brejkom u šestom gemu poveo 4:2 i poslije toga sačuvao prednost za izjednačenje.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do šestog, kada je Nardi napravio brejk za 4:2. Poslije toga nije bilo brejka i Nardi je postao prvi teniser koji je kao laki luzer pobijedio Đokovića.

"Ovo je čudo. Imam 20 godina, 100. sam na svijetu i pobijedio sam Novaka. Toliko ludo. Ludo. Prije ovoga niko nije čuo za mene, nadam se da je publika uživala u igri, vrlo sam zadovoljan", rekao je Nardi posle meča.

Nardi je uoči turnira izgubio u finalu kvalifikacija, ali je prošao u glavni žrijeb kao zamjena za povređenog Martina Ečeverija.

On je postao najslabije rangirani teniser koji je pobijedio Đokovića na grend slem ili masters turniru.

"Ušao je u meč kao laki luzer i nije imao šta da izgubi. Igrao je sjajno. Zaslužio je da pobedi. Bio sam više iznenađen svojim nivoom igre. Moj nivo je bio zaista, zaista loš", rekao je Đoković.

Nardi će igrati u osmini finala protiv Amerikanca Tomija Pola.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније