Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 01. 2024. 13:53 >> 13:53
Čitaj mi:

OPORAVIO SE OD POVREDE

Nadalov trener: Rafa počeo da trenira, igraće na turniru u Dohi

Trener Rafaela Nadala, Karlos Moja kazao je da je njegov igrač počeo da trenira, te da očekuje da će igrati na turniru u Dohi.

Nadal je početkom godine nastupio na turniru u Brizbejnu gde je u četvrtfinalu poražen od Džordana Tompsona. To je bio bio njegov povratak na teren nakon 12 mjeseci pauze zbog povrede.

Nadal je potom propustio Australijan open zbog povrede mišića.

"Napreduje, ali smo jako oprezni. Šta nas je snašlo, moramo da budemo takvi. Polako počinjemo ponovo da treniramo. Nije bilo ozbiljno, ali je bilo dovoljno da ne igra Australijan open, što mu je bio jedan od velikih ciljeva. Poslije svih tih teških mjeseci iza njega, biti blizu povratka u pristojnoj verziji igre, stvarno je šteta što nije mogao da igra", istakao je je Moja za španski specijalizovani teniski sajt "Punto de Break".

On je istakao da je Nadal bio jako razočaran zbog toga što nije mogao da igra na Australijan openu.

"Pauza za ovakve povrede je tri do četiri nedjelje i u ovom slučaju imali smo sreće što nije išlo dalje. Dešava se to u sportu, istina je da je to imalo jak udar na njegov moral, jer je djelovalo da se dobro pripremio, a onda su se problemi iz prošlosti opet javili", dodao je španski trener.

Najavio je da će Nadal igrati na turniru u Dohi, a potom bi trebalo da nastupi na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

"Nije lako mijenjati podloge. Istina je da mu šljaka više leži, ali ići sa betona na šljaku, pa se vratiti u SAD i onda opet posle na šljaku, mislili smo da je to prezahtjevno. Zato smo napravili ovakav kalendar, bez mnogo promjena podloge", istakao je Moja.

ATP turnir u Dohi počinje 19. februara. Masters u Indijan Velsu je na programu od šestog do 17. marta, a turnir u Majamiju biće održan od 20. do 31. marta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније